Autor: Informer.rs

27.07.2024.

18:54

Foto: Tanjug/Ata images

Vesti

Što niko ne pita Ponoša zašto je doveo Rio Tinto u Srbiju? Vučić pravo u metu: Ostavio je milijarde duga, sad gledam kako ću da zaštitim narod

On je povodom izjave predsednika stranke Srbija centar (SRCE) Zdravka Ponoša da je vlast radila narodu "iza leđa" u periodu kada je priča o rudniku litijuma bila stopirana upitao zašto niko nije pitao Ponoša zašto je doveo Rio Tinto u Srbiju i menjao zakone.

"Što su doveli Rio Tinto? Nisam ga ja doveo nego oni. Što ga niko to nije pitao i zašto je uništavao tenkove i zolje, a doveo Rio Tinto i ostavio meni da plaćam milijarde odštete i gledam kako ću da zaštitim narod. To je perverzno-inverzno kao što sam milion puta rekao", ocenio je Vučić.

Vučić je dodao da nema problem da se na referendum ide oko litijuma, ali tek kada se vidi kakve nam garancije daju iz Evrope po tom pitanju.

On je upitao i kada je neko od opozicije uradio prethodno nešto za Srbiju - izgradio bolnicu, kilometre pruge ili puteva. 

"Nula u svemu. A samo sve znaju šta neće. Recite mi jednu sitnicu koju su podržali. Jednu, jednu sitnicu. Tražili su stručnjake od naših sportista da se povuku sa Olimpijade. Dokle to ludilo ide", rekao je on.

Predsednik je istakao da je prethodna vlast tražila da se odustaje od litijuma, pa da zbog tog odustajanja kako je naveo sada ima manje dece i to baš u Gornjim Nedeljcima. 

"Imali smo 136 dece u toj školi pre samo 35 godina. Danas imamo 31 dete. Pa da u sledećih pet godina imamo 15  dece u toj školi. Ja hoću da vratimo decu u školu, da im roditelji imaju posao, da im roditelji imaju budućnost.  Sećate se tih laži hoćemo da sačuvamo decu, evo kako smo ih sačuvali. U poslednjih 30 godina izgubili smo tri četvrtine dece baš u Nedeljicama. I sve je laž. Sve je inverzija, sve je pokvareno. Samo da bi se Srbiji naškodilo i štetilo. I ništa drugo", zaključio je Vučić.