Autor: Informer.rs

27.07.2024.

19:04

Foto: Masha Bandjur

Vesti

Dodik izneo jasan stav: Srpska kuća u Parizu prava je slika snažne Srbije!

Dodik je u izjavi za medije po otvaranju Srpske kuće rekao da je u Parizu kako bi navijao za Srbiju i njene sportiste koji učestvuju na Olimpijskim igrama (OI) i najavio da će sutra biti u Lilu da bodri i pruži podršku košarkašima.

On je poželeo uspeh svim spotristima koji učestvuju na igrama i naveo da su i oni koji možda ne ostvare željene rezultate "naši" i da imaju svu podršku.

- Mi smo predani tome i zato navijamo. To to je naš ponos, zato smo i ovde i Republika Srpska će, zajedno sa Srbijom, proslaviti uspeh srpske reprezentacije - rekao je Dodik.

On je naglasio je da Srbija postaje važan faktor u međunarodnim okvirima i da zbog toga ima probleme na unutrašnjem planu.

- Srbija je po svim elementima ona koja se ceni u inostranstvu, ali ima i onih kojima to smeta, pa je opozicija diskvalifikuje na untrašnjem planu -  rekao je Dodik.

Informer

 

Naveo je da akteri u okruženju žele slabu Srbiju koja bi kao takva bila lak plen i da zato svedočimo napadima iz Sarajeva, Zagreba, Prištine i drugih gradova, kao i da je to slučaj i sa većim i moćnijim zemljama.

- Mislim da mnogima na zapadu ne odgovara snaga Srbije koja se meri imenom i prezimenom njenog predsednika Aleksandra Vučića koji zna koliko je teško predstavljati zemlju u uslovima stalne konfrontacije - naveo je Dodik.

Dodao je da, kada političar uradi nešto što je u interesu zemlje koju predstavlja, a što se ne nekima ne dopadne, onda postane "loš momak" i istakao da se to odnosi i na Vučića i na njega. Govoreći o rudama.

Dodik je rekao da Republika Srpska ima nalazišta litijuma, magnezijuma, borne kiseline i da će da će sa Srbijom ujediniti napore da se krene u najbolji pristup tome, uz sve potrebne ekološke garancije. Dodao je da je prethodna vlast u Republici Srpskoj 2006. godine "htela da proda rafineriju nafte u Brodu za jedan evro" i da je njegova vlast uspela da se dogovori sa Rusijom o aranžmanu koja je podrazumevala isplatu od 140 miliona evra, a da je to opozicija napadala, kao što se sada napada planiranje rudarenja litijuma i drugih sirovina.

To, očigledno, ništa nije slučajno, gotovo je identično", zaključio je Dodik.