28.07.2024.

09:21

Foto: Foto: Printscreen/YouTube

Vesti

Ova žena je dokazani lažov! Širi paniku, slika i prilika lažnih ekologa: Ovo je sve što treba da znate o njoj (VIDEO)

Dragana Đorđević, profesorka Hemijskog fakulteta i navodna ekološkinja, glumi zabrinutost i prosipa laži uz pomoć opozicionih medija.

Ona je otišla toliko daleko da poslednje laži izazivaju paniku i zastrašuje ljude!

Tajkunsko glasilo "Nova" prenelo je tekst o litijumu koji je prepun laži, a od koga se ogradio čak i sajt na kom je pušten. Jedan od stručnjaka koji je učestvovao u "radu" je upravo i Dragana Đorđević.

Ko je samozvana ekološkinja Dragana Đorđević?

Reč je o dokazanom licemeru, a koja je lagala da prepisujemo zakone od Konga dok je o vremenu o kom je govorila lično radila sa tadašnjom ministarkom Zoranom Mihajlović! Da je to zaista tako pokazuje i ugovor o radu u Ministarstvu energetike i rudarstva koji su potpisali lično profesorka Dragana Đorđević i bivša ministarka Zorana Mihajlović.

Đorđevićeva je priznala i da je lagala po pitanju nekih izjava koje je iznosila, a koje se odnose na rudarenje litijuma. 

- U početku sam iznosila činjenice da će se raditi na 250 stepeni, jer se tako u svetu radi, u pustinjama, jer nismo imali podatke šta Rio Tinto planira u Jadru, a onda smo naknadno došli do patentne prijave gde zaista stoji da će se raditi na 100 stepeni, ali zato što je ova ruda karbonantnog tipa, nije silikatnog. Za silikatne rude su potrebne i veće količine kiseline i fluoro-vodonična kiselina koja se ovde zaista neće koristiti - rekla je Đorđević.

Na njene laži se, potom, pozvala druga ekološkinja profesorka Ekonomskog fakulteta, Danica Popović, poznata i po tome što je plagirala rad pokojnog kolege, profesora Stojana Babića. 

- Kod nas je na ceni litijum. Dakle, mi smo onaj najniži stepen. Pogledajte ono katanga filomovi, dim koji kulja sa svih strana i koji dolazi sad, kulja što kulja, to me manje pogađa, ali više me pogađa što taj dim kroz sumpor dioksid dolazi ravno kao kiša sumporna u Beograd. I to je profesorka Dragana Đorđević objašnjavala. Očekujte sa Rio Tintom sumporne azotne kiše nad vašom glavom, a onda očekujte kancerogene bolesti, autoimune bolesti. Očekujte da postanete fizički bolesni. Za sad ste psihički, lepo se držite, ali nećete još dugo - poručila je Popović. 

Da je reč o dokazanom licemerju, govori i činjenica da Đorđevićeva sve ovo radi dok istovremeno uzima državne pare!

Đorđevićeva je trenutno zaposlena kao naučna savetnica Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu. Ova žena je slika i prilika "ekologa" i "boraca" za životnu sredinu!