28.07.2024.

13:03

Foto: Društvene mreže

Vesti

Školski primer profesionalnog rušitelja države: I Aladin Paučinac u Aranđelovcu "ne da đedovinu"!

Aladin Paučinac, dakle, dolazi u Aranđelovac da sa Aleksićem, Jovanovićem, Dverima, Nestorovićem i ostalima - "ne da đedovinu" i lažno očajava zbog životne sredine. A kakva je sredina iz koje on sam dolazi? Ko je on? 

Počeo kao sitni prevarant i lopov, držao kiosk na kom je prodavao cigarete bez akciznih markica i plaćao robu čekovima bez pokrića, što je utvrdila inspekcija i protiv Paučinca je podneta krivična prijava. Zbog neodazivanja sudskim pozivima za njim je 2012. raspisana potraga, a uhvaćen je na graničnom prelazu u pokušaju da napusti Srbiju.

Bio je i član navijačke grupe "Torcida" koja prati FK "Novi Pazar", čuvene po ekstremističkom i šovinističkom skandiranju, u mnogim situacijama direktno protiv države Srbije i protiv srpskog naroda, a redovni posetilac utakmica Aladin Paučinac bio je veoma aktivan i prilikom ovakvog skandiranja.

Pripadao je ekstremnoj političkoj opciji - SDA Sandžaka, koju vodi Sulejman Ugljanin, poznat po tome što Srbiju naziva "fašističkom", "nacističkom" i "genocidnom". Paučinac je cčk bio i deo delegacije SDA koja je boravila u Istanbulu, u službenoj poseti. Kad je rešio da se politički osamostali, Paučinac je počeo da tvrdi kako je Ugljanin "suviše mlak u zalaganju za autonomiju Sandžaka". Aladin Paučinac bi, prema tome, to radio ekstremnije od Sulje Ugljanina, kada bi bio u prilici.

U sledećoj fazi, Paučinac zaključuje da je mnogo isplativije govoriti da si "građanski" orijentisan, pričati o životnoj sredini i ljudskim pravima, ali svakako i dalje napadati državu Srbiju. To je i radio, na temu bolnica, pa je i osuđivan zbog vređanja zdravstvenih radnika. Previo incidente i pozivao na nasilje prilikom poseta predsednika Vučića i drugih državnih zvaničnika N. Pazaru, a uspešnu saradnju uspostavio sa NVO "Građanske inicijative", ambasadom Švajcarske koja mu je odobrila grant u vrednosti 1,5 miliona dinara (i to pre nego što mu je udruženje uopšte bilo registrovano), kao i sa "Komitetom pravnika za ljudska prava - YUCOM". O navedenima i njihovim aktivnostima poznato je sve. 

Dodatno, uvezao se sa partijama bivšeg režima, pa 2023. organizovao skupove "Sandžak protiv nasilja", koje je podržala Ugljaninova SDA, predstavnici NVO sektora, ali i pojedina lica iz kriminogene sredine i - pripadnici vehabijskog pokreta.

Dakle - jedno "sjajno" društvo pravih "boraca protiv litijuma", iskrenih zaštitnika prirode, bez greške. Kao stvoreno da preko Aladina Paučinca 25.7. sa Zlatkom Kokanovićem planira blokadu puta u Preljini, a 29.7. dođe u Arađjelovac da "ne da đedovinu".

Toliko o pravoj prirodi, suštini i cilju okupljanja "protiv rudarenja" u Srbiji danas, koje organizuju i vode njuške poput Paučinca - školski primer profesionalnog rušitelja države i "obojenog revolucionara".