28.07.2024.

13:05

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vesti

Opoziciju ne zanima litijum! Brnabić pogodila pravo u centar: Oni samo hoće da napadaju Vučića!

Nedavno su opozicioni meidji objavili informaciju da je predsednik Srbije suvlasnik Rio Tinta sa 90%, dok po 5% udela imaju Siniša Mali i Ana Brnabić.

Ono što je potpuno sumanuto u ovoj lagariji opozicionara je to što je predsednik Vučić u vreme osnivanja kompanije Rio Tinto imao četiri godine. 

- Milovan Brkić i ostali ideolozi opozicije su našli da je predsednik Vučić vlasnik Rio Tinta u Londonu i to 90%, Siniša Mali i ja po 5%, što je apsurdno i svako može to da proveri. Ne zaboravite da je Rio Tinto došao 2001. godine, a 2004. godine Vojislav Koštunica daje prava Rio Tintu za istraživanje - rekla je Brnabić i nastavila:

Dragan Đilas i njegova stranka dobro znaju kakva korist može da bude za Srbiju Rio Tinto i ceo taj projekat. Rio Tinto je naša karta za narednih 100 godina, od koga će benefit imati i naši unuci i čukun unuci - istakla je predsednica Skupštine.

- Za sve vreme vlasti Demoktratske stranke, istraživanje Rio Tinta se proširuje za devet puta, a kasnije su i menjali zakon o rudarstvu. Do tada je bio zakon iz 1995. godine, gde je važilo da prava dobija na tenderu eksploataciona prava, a kasnije je Demokratska stranka promenila to da samo onaj koji ima istražna prava može da dobije i eksploataciona prava. Opozicija nije zabrinuta ni zbog Rio Tinta, ni zbog litijuma ni životne sredine, već im je samo bitan napad na predsednika Vučića - poručila je Brnabić i na kraju poentirala:

- Opozicija misli da, pošto su vlast koristili za lično bogaćenje, da svako to radi. Postali su multi-milioneri, a nisu izgradili ni kilometar pruge. Uzeli Pionirski grad, postavili Velikog brata, doveli još četiri rijalitija, a sada govore o rijalijima. Kada blato padne sa vas, vama košulja ostaje uprljana. Kao afera "Jovanjica", optuživali su i Andreja Vučića i predsednika za to. Sve te gluposti dolaze sa njihovih portala i tabloida koje ima pregršt, vi i teško možete da dođete do istine - zaključila je Brnabić.