29.07.2024.

10:38

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vesti

Dačić poslao važnu poruku: Nikada nećemo raditi bilo šta što je štetno za narod i državu!

Dačić je rekao da još uvek nije doneta odluka o iskopavanju litijuma i istraživanjima. On je naveo da u vreme nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića ne bi bilo debate o iskopavanju llitijuma sa građanima jer "Đinđić, kad bi video koliko je to dobro za ekonomiju, ne bi nikoga pitao za mišljenje, pa ni ministre u svojoj vladi".

- Upravo su oni doveli Rio Tinto u Srbiju i danas se o litijumu ne govori kao o litijumu, već se on koristi da se govori o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću - rekao je Dačić za TV Pink. 

On je ocenio da rasprava o litijumu ne bi bila ovakva kako izgleda danas da je Zoran Đinđić živ jer to, kako je rekao, ne bi bilo moguće sa njegovom energijom i željom za društveni razvoj. Dačić je istakao kako se u javnosti govori da se građani plaše da će se litijum kopati svuda po Srbiji i naveo je da još uvek nema nikakvih istraživanja, niti kopanja, kao i da još uvek nije doneta nikakva odluka o tome.

- Reč je o tome da se pokušava politička mobilizacija i da se traži politički pogon i gorivo kao što se zloupotrebljavala nesreća u OŠ 'Vladislav Ribnikar' s ciljem da se nađe nešto što bi ponovo moglo da objedini političke zahteve opozicije jer se stalno traži zamena za loš kvalitet programa i kadrova koji se nude - rekao je Dačić.

Dodao je da je ideja opozicije da se građani ubede da je litijum najveća pošast u Srbiji i da treba blokirati puteve i "praviti haos po Srbiji". Dačić je istakao da niko od političara na vlasti nikad neće biti za to da se radi bilo šta što je štetno za narod i državu, dodajući da apsolutno osuđuje svaku vrstu politizacije te teme bez argumenata, osim da to sada radi vlast.

- Pa sada oni moraju da budu protiv zato što to radi Vučić ili Dačić ili bilo ko. A litijum će tek biti predmet detaljne polemike i istraživanja - zaključio je Dačić.