30.07.2024.

15:41

Foto: ATAIMAGES

Vesti

Lakićeva govorila o zločinačkoj akciji "Oluja", pa poručila: Dezerter Ponoš izdao i pljunuo zemljake!

- U to ime, po 29. put ću upaliti sveću u Crkvi Svetog Marka i biti na državnom obeležavanju u Loznici, gde će doći Srbi iz svih krajeva. I kad bi se Zdravko Ponoš pitao, ceo srpski narod bi ćutao onako kako je general to činio 1995. godine.

Kako je rekla, "pošto nije u stanju da pobedi argumentima politiku srpske Vlade i predsednika Vučića, onda je najlakše trgovati koncem jula pričom o Oluji.

- Ponoš kaže da Vučić zloupotrebljava srpski narod jer obeležava Oluju u Loznici, i da je bolje da je samo obeležavamo u Crkvi Svetog Marka. Da je Zdravko Ponoš bio u koloni prognanog srpskog naroda, kao što je bilo hiljade Krajišnika, pa i ja, onda bi znao da je Loznica junački kraj i prvo naše utočište nakon dana i noći progona. Prvi dom u Srbiji u kom je srpski narod pronašao utočište, koru hleba, zagrljaj. On to ne zna, jer je jedina osoba od Knina do Beograda koja je, umesto toga da bude general i brani svoj kuću, postao ratni dezerter koji arlauče čitajući napisane govore - rekla je Lakićeva.

Prema njenim rečima, Oluja se obeležava već nekoliko godina kao državna ceremonija od izuzetne važnosti, koja okuplja Srbe iz svih krajeva, i gde šaljemo poruku da se najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata nikada neće zaboraviti i ponoviti.

- Od progona, Krajišnici su se skupljali u Crkvi Svetog Marka na parastosu i nikada moja porodica nije tamo videla Zdravka Ponoša. I nema tu ničeg čudnog. Kad ti možeš da ostaviš zavičaj i ne braniš ga, onda si zaista spreman na sve! Pored svih donacija srpske države ka našim ljudima u celom regionu, pa i Ponoševom i mom zavičaju, nerazumno je istupati na način na koji to čini Zdravko Ponoš. To je zabijanje klipova u točkove politike koja ide napred i brine o srpskom narodu, gde god da on živi - istakla je članica Predsednipšta SNS.

Naše sveće za srpski narod iz Krajine su počele da gore u Crkvi Svetog Marka, a onda smo otvorili ta vrata i one su počele da gore po celoj našoj zemlji, kao opomena da neće više biti nad srpskim narodom nijedna Oluja, kaže ona.

- Gospodine Ponoš, niko vam ne brani da imate drugačije političke stavove, i činjenica da su se u javnosti našle ove Vaše sramne reči govore u prilog tome. Ali kad budete nekad sami, pred ogledalom, zapitajte se da li je bilo vredno da izdate i pljunete na sopstvene zemljake, kojim već nikako niste pomogli, i koje ste bili spremni da napustite kako onda, tako i danas. Molim srpski narod da ne bude kao Zdravko - završila je Sanja Lakić.