29.07.2024.

10:00

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vesti

Đurđev upozorava: Reketaši se ponašaju kao gospodari života i smrti, pod hitno zabraniti kladionice i kockarnice zbog kojih su se osilili!

Đurđev je još jednom ukazao na to da je Srbija rekorder u Evropi po broju kladionica i kockarnica po glavi stanovnika, da ima broj zavisnika od kocke i klađenja koji mogu popuniti ceo jedan omanji grad u Srbiji i Srbima i da u svakom većem selu imamo po jednu kladionicu, a kamoli u gradovima gde ih je na desetine.

- Nema osnovne i srednje škole u čijoj neposrednoj blizini nema kladionice, nema porodice u Srbiji koja u svojoj okolini nema nekog ko je kockar zavisnik. Zelenaši su najobičniji lešinari koji se koriste o nesreći ljudi koji su oboleli, jer kocka je bolest zavisnosti koja se teže leči od mnogih psihijatrijskih poremećaja i od zavisnosti od droga - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige podsetio je na vreme kada je Miloš Obrenović još sredinom 19. veka doneo zakon koji je zabranjivao zelenašima da ljudima uzimaju imovinu koja im je potrebna za život.

- Nama je danas potreban zakon koji će za zelenašenje i reketiranje propisati kaznu u vidu višegodišnje robije. Takav zakon je, uz zakon o zabrani kockarnica i kladionica, uslov svih uslova da spasimo našu decu, naše porodice, naš narod i našu državu u celini - zaključio je Đurđev.

Informer