01.08.2024.

11:32

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Neki funkcioneri SNS se sakrili u mišje rupe, ali Đukanović grmi: Govoriću istinu, briga me za rejting! (VIDEO)

"Uvek je važno narodu reći istinu koliko god da je ona bolna i koliko god nečije uši ne žele da je prihvate. Baš to činim u ovom klipu, bez namere da nekog u nešto ubedim, već sa isključivim ciljem da predočim kako stvari stoje. Mnogi kažu da to što govorim urušava rejting SNS. Koga to briga? Poenta je biti realan u teškim vremenima, pa ko prihvati hvala mu, ko ne prihvati opet mu hvala", poručio je Đukanović u opisu videa, u kome je zagrmeo najglasnije: 

- Namerno se javljam sa ciljem da ukažem na neke stvari koje ozbiljno primećujem, a koje se dešavaju u vezi sa ovim protestima. Sve je očiglednije da ekipa koja se ekstremno i radikalno zalaže za zabranu rudarenja litijuma, zapravo to radi iz nekih paničnih razloga jer su shvatili da priča koja je širena do sada, a koja je imala za cilj da zastrašuje ljude, sve manje prolazi i shvatili su da će morati vrlo brzo da se suočavaju sa argumentima suprotne strane i brže-bolje se onda odlučili da idu sa podizanjem panike, što bi se reklo pun gas i vi ne možete da verujete šta sve možete da pročitate po štampi. Od toga da će se hiljade tona sumporne kiseline koristiti, pa smo imali kako neka navodna profesorka dolazi pa ona kaže kako ne valja ni da podignemo fabriku litijumskih baterija zato što to može da izazove požare, verovali ili ne, pa onda smo slušali raznorazne teorije zavera, pa smo došli do one situacije da neka gospođa u Mladenovcu tvrdi da je namerno naziv firme Rio Sava zato što zapravo naši "neprijatelji" žele da preko Drine otruju nam Savu i slično - rekao je na početku Đukanović. 

Član Predsedništva SNS-a je napomenuo da je suštinski cilj rušenje Aleksandra Vučića.

- Dakle, cilj je rušenje Aleksandra Vučića jer ovima na Zapadu nije baš u interesu da sirovina ostaje kod nas, oni bi voleli da što veću količinu sirovine odnesu na zapad, a opet s druge strane ovima na istoku nije baš nije u cilju da izgube neki monopol u vezi sa fosilnim gorivima, zato što njima nije baš u interesu da se prave električni automobili, nego žele da zadrže fosilna goriva. I mi smo tu između čekića i nakovanja. Taje Rio Tinto nam je ostavljen u amanet, što bi se reklo, od strane prethodne vlasti koja je promenila zakonske odredbe i strategiju rudarenja i dala ekskluzivitet toj firmi koja pronađe u istraživanjima da mi imamo zapravo taj jadarit, da ona može ekskluzivno i da ga eksploatiše - poručio je Đukanović i dodao:

- To nam je ostavljeno i mi možemo kažemo mi to nećemo, ali morate da budete svesni i posledica toga, a posledice mogu da budu jako jako opasne, da ne kažem koliko ćemo platiti penale štetu i sve to više-manje može da bude mnogo, mnogo opasnije iz razloga zato što je to nasušna potreba čovečanstva da se rudari i zato je ovde mnogima cilj da sruše Aleksandra Vučića, upravo preko ovog širenja straha i panike. Znate, ne bi nama ovo bilo ni prvi ni poslednji put da izvršimo, što bi se reklo, samoubistvo u nekim političkim našim odlukama. Imali smo kroz istoriju iks puta, od 27. marta do ne znam čega, raznorazne ludačke odluke koje su nas dovodile do toga da zapravo načinimo sopstvenu štetu. Ali dobro, takvi smo, kakvi smo. Ako nećemo da zaradimo, ako nećemo da se uključimo u kolo i da probamo da budemo razvijena zemlja, niko nas i ne tera. Samo što će neko drugi doći, najverovatnije, i očigledno nam to oteti. Svako dobro od Gospoda - zaključio je Đukanović.

A šta je još rekao, pogledajte u video-snimku ispod: