Autor: Informer.rs

01.08.2024.

19:02

Foto: Vaseljenska

Vesti

Šta je Raška dočekala: Protestima diriguje psihički nestabilan, osuđeni kriminalac opsednut oružjem!

Naime, meštanima Raške su dobro poznati Ljubičićeve dugogodišnji psihički problemi i suicidalne sklonosti, koji ga prate od najranijeg detinjstva, a koje su dovele do toga da svojevremeno bude i najuren iz Vojske Srbije, gde je jedno vreme radio kao vojnik po ugovoru.

Naime, pre desetak godina otkriveno je da je zbog svoje nekontrolisane opsesije otuđivao eksplozivne minobacačke naprave iz vojnih magacina, što je u kombinaciji sa njegovim psihičkim stanjem bio crveni alarm za njegove starešine, koje su pokrenule disciplinski postupak na osnovu koga je izbačen iz vojne službe.

Ljubičić je nakon toga pretio da će se razneti eksplozivom u sedištu Ministarstva pravde u Beogradu, želeći na taj način da skrene pažnju javnosti na svoje probleme. Međutim, umesto toga je naravno uhapšen, a kasnije i osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti i nedozvoljenog posedovanja eksplozivnih naprava.

Znajući sve ovo, građani Raške su danas sa pravom zabrinuti zbog toga što se jedna ovakva osoba postavila na čelo protesta, gde se potpuno osnovano može postaviti i pitanje njegovih pravih motiva za tako nešto, a koji imajući u vidu njegovu prošlost mogu biti duboko zabrinjavajući i opasni po bezbednost ostalih učesnika.