Autor: Informer.rs

01.08.2024.

20:56

Foto: informer.rs

Vesti

Ministar Vesić: Narod Srbije uz predsednika Vučića

"Rastu plate i penzije, raste bruto domaći proizvod, grade se putevi, pruge i mostovi, za prvih šest meseci zabeležen je priliv više od dve milijarde evra direktnih stranih investicija, a započet je novi investicioni ciklus od 18 milijardi evra ulaganja u razvoj infrastrukture u sledeće tri godine što je najveći razvojni plan ikada donet u modernoj istoriji Srbije. 

Srbija je trn u oku mnogima u regionu i međunarodnoj zajednici zbog ekonomskih uspeha koje postiže, a koji su rezultat stabilnog i predvidivog vođenja državne politike. 

Jedan od projekata koji smeta mnogima u svetu jeste i projekat eksploatacije litijuma u dolini Jadra koji će dodatno ekonomski ojačati Srbiju i dodatno naglasiti njenu relevantnost kao važnog činioca u političkim odnosima u regionu i Evropi.

Ovaj projekat će doneti Srbiji 20.000 novih radnih mesta, šest milijardi evra investicija, a još važnije, podići će našu nauku i istraživačku zajednicu zbog lanca vrednosti u preradi litijuma i proizvodnji električnih automobila u Srbiji što je prepoznato kao najviši interes i razvojna šansa čitavog evropskog kontinenta. 

Eksploatacija jadarita u Srbiji nije samo ekonomsko pitanje, već je i važno pitanje očuvanja energetske bezbednosti Evrope.

Verujem u naše stručnjake, verujem u naše naučnike, i verujem u saradnju Srbije i vodećih zemalja EU koja će obezbediti poštovanje najviših standarda zaštite životne sredine u procesu eksploatacije ove važne mineralne sirovine.

U Srbiji ne postoji političar sa većim ličnim autoritetom od predsednika Vučića koji je na poslednjim predsedničkim izborima na kojima se direktno kandidovao svojim imenom i prezimenom osvojio preko dva miliona i 200 hiljada glasova.

Vučić je pokazao da uživa najveću podršku građana koji veruju u njegovu viziju ekonomski snažne i prosperitetne Srbije. 

Zbog Srbije i njenih građana, važno je da zajedno sa narodom stanemo uz predsednika Srbije, i pružimo mu podršku da nastavi da sprovodi politiku koja se pokazala najuspešnijom za budućnost Srbije i sve naše dece. 

Živela Srbija!", stoji u saopštenju ministra Vesića.