02.08.2024.

12:35

Foto: printscreen

Vesti

Manastir Sveti Prohor Pčinjski simbolizuje sponu između Srbije i Severne Makedonije! Vučić: Jačanje partnerstva i afirmacija zajedničkih vrednosti!

- Poželeo sam dobrodošlicu predsednici Gordani Siljanovskoj Davkoi. Ova poseta predstavlja odličnu priliku za jačanje partnerstva i afirmaciju zajedničkih vrednosti Srbije i Severne Makedonije u cilju napretka i razvoja celog regiona.

Manastir Sveti Prohor Pčinjski je najbolje mesto za ovaj susret, jer simbolizuje sponu između Srbije i Severne Makedonije, ukorenjenu u zajedničkoj tradiciji, kulturi i izazovnim istorijskim okolnostima koje su oblikovale identitete naših naroda. Upravo je i Ilindan, odnosno Ilinden, još jedna dodirna tačka na kojoj treba da temeljimo dalje povezivanje naših dveju zemalja.

Zahvalan sam Njegovom visokopreosveštenstvu arhiepiskopu i mitropolitu vranjskom Pahomiju i igumanu manastira arhimandritu Metodiju, na srdačnom dočeku i izuzetnom gostoprimstvu u ovoj velikoj svetinji, koja gotovo hiljadu godina predstavlja mesto okupljanja, povezivanja i duhovne obnove - napisao je predsednik.