02.08.2024.

15:11

Foto: Tanjug

Vesti

"Razbegli se zečevi na stotinu strana": Jovanov pitao opoziciju zašto su se sakrili u mišje rupe nakon što je Vučić izneo ponudu

- Da. Bukvalno ni traga ni glasa od poslanika opozicije kilometrima oko Skupštine. Iskreno, vrlo sam iznenađen. Jer,  protekle dve nedelje smo, baš u Skupštini, slušali da je predsednik Vučić
 kriv za sve i svašta - da će da otruje zemlju i narod, da će da prekopa Srbiju, da će raseli Srbe, da će da ćemo skapati bez hrane i vode, jer će sve biti zatrovano, da je diktator, autokrata, korumpiran, šef kriminalnog režima, šef mafije... Bukvalno je svaki opozicioni poslanik pričao svaku ludost koja mu je pala na pamet - napisao je Jovanov na mreži Iks i dodao:

- I kad im je nakon šest dana iznošenja najorih bljuvotina predsednik dao priliku da narod potvrdi njihove reči i optužbe, oni pobegli u mišje rupe. A zašto?  Nije valjda da ni sami ne veruju u ono što govore? Pa Lazović je jedno 50 puta rekao da imaju istraživanja i da narod deli njihovo mišljenje! Da su i pristalice Srpske napredne stranke na njihovoj strani. Eto prilike da se potvrdi tačnost istraživanja. Ali, džaba... "Razbegli se zečevi na stotinu strana", što bi rekla Desanka Maksimović - zaključio je Jovanov.

Podsetimo, Vučić je predložio opoziciji da skupe potpise za referendum o njegovom opozivu, ali je opozicija kukavički pobegla od te ideje jer zna da nema podršku u narodu, a to je komentarisala i Ana Brnabić.