Autor: Informer.rs

03.08.2024.

13:28

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

Ministar Milićević na godišnjicu "Oluje": Akcija je zločin ravan najgorim zverstvima Hitlerovih i Pavelićevih hordi!

Ministar je istakao i da Srbija, predvođena Aleksandrom Vučićem, neće dozvoliti da se ikada više ponove nekakve „Oluje“ nad srpskim narodom i da će brinuti o svojim sunarodnicima gde god živeli u regionu.

- Akcija „Oluja“ bila je zločin ravan najgorim zverstvima Hitlerovih i Pavelićevih hordi. Više hiljada Srba je pobijeno, uglavnom civila, među kojima i deca, dok je 250.00 ljudi moralo trajno da napusti svoje kuće i imanja. Oni koji su ostali na svojim ognjištima, zverski su ubijani vatrenim i hladnim oružjem, i to uglavnom nemoćni starci i žene. Za organizovani pogrom Srba, koji je Tuđman sproveo uz podršku NATO saveznika, do danas niko nije odgovarao. Hrvatska je i danas, skoro tri decenije posle tog genocida nad Srbima, jedina zemlja u EU i verovatno u svetu, u kojoj je nekažnjen zločin ubijanje nevine dece, poput mališana koje su piloti hrvatskih vojnih aviona masakrirali u koloni na Petrovačkoj cesti - ocenio je ministar Milićević.

Ministar je istakao da, upravo zbog ovakvog licemerja svetskih moćnika, srpski narod mora biti jedinstven i držati se zajedno bez obzira gde živeo.

- Isto tako, svi moramo složno slediti politiku predsednika Republike Aleksandra Vučića koji hrabro i odgovorno svima u svetu jasno ističe šta je to što se dogodilo u avgustu 1995. i da Srbija nikada neće odustati od zahteva da se kazne odgovorni za genocid nad Srbima. Da, mi jesmo za mir u regionu, za saradnju sa svima na prijateljskim, dobrosusedskim i partnerskim osnovama, ali nikada nećemo i ne možemo da oprostimo zločine i da zaboravimo naše žrtve. Kao što Srbi poštuju žrtve drugih naroda, tako očekujemo da i drugi poštuju nas i da se osude zverstva koja su nad srpskim narodom počinili neki njihovi sunarodnici, umesto da veličaju zločince i slave dan kada je počinjeno etničko čišćenje. Isto tako, svima u regionu mora biti jasno da država Srbija predvođena Aleksandrom Vučićem više nikada neće dozvoliti bilo kakve „oluje“ nad našim narodom. Naprotiv, čuvamo i brinemo o svakom našem sunarodniku gde god on živeo - istakao je ministar Milićević.