Autor: Informer.rs

03.08.2024.

17:10 >> 17:48

Foto: printscreen

Vesti

INFORMER NA LICU MESTA! Vučić obišao obnovljenu kasarnu u Loznici: Uverite se svojim očima koliko država ulaže

Vučić trenutno obilazi obnovljenu kasarnu.

- Imaćemo minobacače od 120mm, protivoklopne i pešadijske čete. Stići će ono što sam mislio da ne može da stigne. Ovo je važno za celu Loznicu. Od Čačka do crnogorske granice bukvalno pušku nismo imali - rekao je.

Informer

Aleksandar Vučić

On je odgovarao i na pitanja novinara o Rio tintu.

Oni su doveli Rio tinto, nisam ja. Uvek sam ja bio problem. Oni su sa njima pregovarali i menjali zakone u zemlji, ali za razliku od njih, ja donosim odluke u skladu sa interesima naroda. Imamo godinu, godinu i po dana da sve sagledamo.  Za mene je najvažnije da se osigura zdravlje naših ljudi, a drugi aspekt je puna zaštita životne sredine. Oni su i sami rekli preko svojih medija da ako Vučić to koristi, to će značiti da će Srbija biti jača. Naš je cilj i želja da zaštitimo naše ljude i njihovo zdravlje. Da odgovaram Lutovcu i budem cinik, nešto, pravo da vam kažem, nemam energije. Nešto nisam fasciniran tim ljudima - kaže Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da je "svaka vrsta modernizacije u istoriji Srbije predstavljala izdaju".

1881. godine, kada je kralj Milan počeo izgradnju pruge Beograd-Niš, oni su mu rekli "ne damo naše šljivike, jer nam ne treba ova gvozdena zmija". U Srbiji svaka vrsta modernizacije i suprostavljanja zatupljenosti je predstavljala izdaju. Da li ćemo uopšte u tome učestvovati zavisi od toga hoćemo li mi u potpunosti moći da garantujemo zdravlje ljudima, čistu životnu sredinu ili ne. Ja ću da garantujem. Mi smo zemlju podigli u poslednjoj deceniji, kao nikada u njenoj istoriji - poručio je Vučić.

Informer

Aleksandar Vučić

On je prokomentarisao i vest da hrvatska vojska nabavlja raketne bacače HIMARS od Sjedinjenih Američkih Država.

- Zamislite da smo mi nabavljali nešto tog tipa (kao Hrvatska HIMARS). Hrvatska ima pravo da se naoružava. Oni su dobili 12 polovnih "rafala" i HIMARS za tri godine. To je veoma precizno oružje. Ne znam zbog koga to donose, ali reč je o fantastičnom oruđu. Mi vam nismo pokazali ni šta sve imamo. Imaćemo mi mnogo iznenađenja u narednom periodu, ulažemo mnogo novca. Naša doktrina danas je mnogo složenija. Mi ćemo da jačamo i snažimo mnogo brže nego što oni to vide. Mi ćemo nabaviti mnogo više i nabavićemo izuzetno oruđe, malo brže u odnosu na te tri godine - ističe Vučić.

On je tokom obilaska ispitivao pripadnike Vojske Srbije imaju li dovoljno čizama, uniformi i opreme, kao i šta misle o kvalitetu borbenog vozila "Miloš". 

Kako ja kasarna izgledala nekad, a kako izgleda danas

Objekti koji se nalaze u sastavu kasarne bili su u stanju na nezavidnom nivou sve do izvođenja radova. Ruinirani, sa zarđalim limovima i polupanim prozorima, delovali su zaista tužno, ali nakon obnove, dobili su svoj novi sjaj i sada izgledaju u skladu s onim što naše trupe zaslužuju.

Koliko je razlika uočljiva, uverite se i sami: