03.08.2024.

19:10

Foto: Foto: Informer

Vesti

Dodik: Pogrom bi bio zabravljen da nije bilo jednog čoveka koji je pre 10 godina pokrenuo inicijativu - Aleksandra Vučića!

- Sećam se pre 10 godina da smo se dogovorili da zajedno obeležavamo datume iz naše prošlosti, datume koji su najčešće datumi stradanja. I kada vidim ovaj skup, pored tuge, osećam i ponos. U kolonama i stratištima otišao je čitav jedan narod - rekao je on.

Naši grobovi nas podsećaju na tugu, a spomenici naših masovnih stradanja, koje gledamo po federaciji, više su skalamerija i pokušaj novih poniženja, rekao je Dodik.

- U Bihaću je 1939. godine bilo 57 odsto Srba, a danas ima 35 Srba. I šta je to? Koji je to zločin? To je genocid u kontinuitetu. Ono što su ustaše radile i govorile tokom velikog rata, desilo se na kraju devedesetih - kazao je predsednik RS.

Istakao je da moramo ići dalje, ali ne smemo zaboraviti i izgubiti sećanje.

- Ponosan sam i na deklaraciju Svesrpskog sabora, koja je rekla da svi prefiksi koji su se stavljali pred ime srpskog naroda moraju biti odbačeni. Nema bosanskih ili hrvatskih Srba, već postoji jedinstven srpski narod - rekao je on.