04.08.2024.

09:21

Foto: printscreen

Vesti

Sin uhapšenog Dragana Cvetkovića opisao teror Kurtijevih policajaca: U kuću je upalo 50 naoružanih, odveli su oca iako hoda na štakama!

- Svi smo bili u kući i spavali... Razbili su ulazna vrata, bilo ih je pedesetak pod punim naoružanjem. Upali su i svi smo odjednom bili na podu, usledila je premetačina. Nas je 11 članova porodice u kući, a među nama i petoro male dece - ovako opisuje Petar Cvetković dramu koja se juče dogodila u njegovoj kući u ranim jutarnjim satima, kada su pripadnici specijalne jedinice tzv. Kosovske policije, naoružani dugim cevima, upali u njihovu kuću u Pasjanu i odveli njegovog oca Dragana.

On je uhapšen, iako hoda na štakama, što je sve posledica moždanog udara zbog kojeg je u invalidskoj penziji u koju je otišao kao vozač u ovdašnjem zdravstvenom centru.

Dragan Cvetković jedan je od petorice Srba koje je policija uhapsila tokom jučerašnjeg sinhornizovanog upada u Pasjane, čisto srpsko selo sa oko dve hiljade žitelja.

Iz svojih domova odvedeni su Dragan Ničić, Miloš Šošić, Slobodan Jevtić, a nešto kasnije čulo se da je uhapšen i Nenad Stojanović, iz sela Bosce kod Kosovske Kamenice. I svi oni, porodični ljudi i domaćini, terete se za navodni ratni zločin, što je u poslednje vreme Prištini glavni izgovor za progon Srba na Kosovu i Metohiji. 

Petar Cvetković dodaje da su uhapšeni Srbi suočeni sa nekakvim nakaradnim optužnicama, a da porodice čekaju informacije o njihovoj daljoj sudbini.

Prema tvrdnjama porodica uhapšenih, nema sumnje da je ova akcija unared dobro osmišnjena, da su "mete" ranije bile označene, jer su specijalci, čija su lica bila skrivena maskama, kod sebe imali i spisak za hapšenje sa imenima Srba.