Autor: Informer.rs

04.08.2024.

13:32

Foto: printskirn

Vesti

HEJTERI, ŠTA ĆEMO SAD?! Krucijalna poruka ruskog ambasadora: Dogovor Srbije i EU o litijumu nisu prepreka za saradnju Srbije i Rusije!

- Nikadod predsednika Srbije Aleksandra Vučića nisam čuo neki sumnjiv stav koji bi nas naterao na razmišljanje da je moguća promena politike Srbije. Mislim da će tako ostati i dalje - rekao je Harčenko u intervjuu za današnje Večernje novosti, na pitanje o sankcijama Rusiji.

Kako je naveo, druga potvrda toga jeste da „mi nastavljamo da zajedno radimo na realizaciji naših projekata, doduše, u otežanim uslovima, ali idemo korak po korak, ima pregovora i o novim poduhvatima".

Informer

On je naglasio da je suverenitet, očuvanje pozicije neutralnosti i donošenje suverenih odluka ključna tačka političkog stava rukovodstva Srbije i dodao da čvrsto veruje da će Srbija zadržati istu poziciju i dalje u sadašnjim teškim uslovima".

Na pitanje o Memorandumu između EU i Srbije o kritičnim sirovinama, on je odgovorio da „mi pratimo ono što je ključno, a ovo je svakako jedna od ključnih tema u ekonomskom, političkom i unutrašnjem političkom životu".

- Takve teze o nekakvom zaokretu Srbije dolaze od onih koji taj memorandum i temu litijuma koriste u političke svrhe. Što se tiče ekološkog aspekta, predsednik Vučić je rekao da neće biti štete za Srbiju. Stekao sam utisak da je pristup predsednika i Vlade po ovom pitanju vrlo ozbiljan - rekao je Harčenko.