Autor: Informer.rs

04.08.2024.

14:39

Foto: Ata images

Vesti

RASKOL U OPOZICIJI! Novi DSS ponizio Ćutu uoči skupa u Smederevu, ovo su detalji!

Sve je počelo ultimatumom bivšeg košarkaša i aktiviste Novog DSS Vladimira Štimca da neće govoriti na protestu ukoliko na bini bude prisutan i lider "Ekološkog ustanka" Aleksandar Jovanović Ćuta, što su organizatori prihvatili i odstranili Ćutu sa liste govornika.

Ponižen ovim postupkom Jovanović je izuzetno burno reagovao, razmatrajući čak i opciju da sa svojim pristalicama u Smederevu napravi protest protiv protesta. Međutim, Ćutini stavovi i planovi postaju još radikalniji jer je čuo da su organizatori u dogovoru sa aktivistima Novog DSS odlučili da njegovo učešće zamene sa govornicima iz "Proglasa", koji kontroliše Dragan Đilas, čime su potvrđene Ćutine slutnje da iza sukoba među organizatorima protesta stoje Đilasovi planovi da se repozicionira  prema ekološkim udruženjima i preuzme aktuelne proteste protiv iskopavanja litijuma.

Znajući Ćutin potencijal da izazove incidente, a imajući u vidu i da je realno isprovociran i marginalizovan od strane DSS i "Proglasa" ostaje da se vidi da li će protesti u Smederevu u potpunosti ogoliti Đilasove planove da preko njegovih organizatora preuzme proteste i zloupotrebi ih za svoje političke ciljeve.