Autor: Informer.rs

04.08.2024.

20:07

Foto: Privatna arhiva

Vesti

Milićević otvorio kulturno-obrazovni kamp u Medveđi

-Ovaj kamp nije samo prilika za druženje i zabavu, već i mesto gde ćemo negovati našu bogatu kulturnu baštinu i jačati veze među našom omladinom iz Srbije i regiona. Svi vi draga deco, bez obzira gde živeli, predstavljate budućnost našeg naroda, budućnost koja se temelji na zajedništvu, prijateljstvu i čuvanju naše tradicije, kulture, jezika i pisma. Sve to su simboli jednog naroda, a ako tih simbola nema onda nema ni našeg naroda bez obzira gde on živeo – rekao je ministar i istakao da je ovaj kamp samo jedan od ukupno 22 tematska letnja kampa koji se ove godine održavaju širom Srbije, a čiju organizaciju je finansiralo ministarstvo.

- Cilj nam je da ovakvi događaji postanu tradicionalni i da svake godine budu mostovi koji će povezivati našu decu i mlade iz različitih krajeva sveta, omogućujući im da se upoznaju, druže i uče jedni od drugih. Kao ministar zadužen za dijasporu ponosan sam što mogu da podržim ovakve projekte – rekao je ministar Đorđe Milićević i istakao da je Vlada Republike Srbije uložila 120 miliona dinara u organizaciju tematskih kampova za mlade iz regiona i dijaspore koji se ovog leta održavaju širom Srbije. 

Otvaranju kampa u Medveđi prisustvovali su i zamenik predsednika Opštine Trstenik Dejan Rakovac, kao i organizator kampa Bojan Turk.