05.08.2024.

08:33

Foto: Fotoilustracija/Insajder/printscreen

Vesti

E, za ovo vam je stvarno Vučić kriv! Prosečna neto zarada u Srbiji ponovo je veća nego u Crnoj Gori!

- Prosečna neto zarada u Srbiji ponovo je veća nego u Crnoj Gori, nakon dve i po godine obrnute situacije, i za maj iznosi 856 evra, dok je u Crnoj Gori za isti mesec bila 832 evra. Ukupan procenat opterećenja na zaradu u Srbiji je 45 odsto bruto iznosa, dok je u Crnoj Gori oko 31 odsto, zbog čega je ovo "preticanje" u visini neto zarade značajnije. Pre programa poreske reforme "Evrope sad 1" u decembru 2021. godine, prosečna neto plata u Srbiji iznosila je 637, a u Crnoj Gori 537 evra. Već za januar 2022. godine nakon što je u Crnoj Gori ukinut doprinos na zdravstveno osiguranje, uveden neoporezivi deo zarade do 720 evra bruto i povećana minimalna zarada na 450 evra, dolazi do rasta statističke prosečne neto zarade na 686 evra, dok je u Srbiji za taj mesec zarada bila 606 evra - piše Goran Kapor u crnogorskim "Vijestima".

Ovi podaci pokazuju da je ekonomska situacija u Srbiji u porastu i da se na zdravim nogama postižu značajni rezultati u oblasti ekonomije, a jedan od najzaslužnijih za ovakav uspeh je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji svakodnevno ulaže ogromne napore kako bi poboljšao ekonomsku situaciju zemlje.

S obzirom na činjenicu da je prosečna neto zarada u Srbiji veća nego u Crnoj Gori, može se zaključiti da su ekonomske politike koje sprovodi Vučić dale pozitivne rezultate.

Susedi su morali da priznaju ono što je očigledno - da Srbija na zdravim osnovama ima veće plate! 

Informer