05.08.2024.

10:24

Foto: Fotoilustracija

Vesti

SKANDAL! Evropska komisija u Zagrebu pohvalila zločinačku akciju "Oluja": Danas se sa ponosom prisećamo herojske akcije!

Evropska komisija u Zagrebu je na svom zvaničnom tviter nalogu objavila skandaloznu čestitku "Dana pobede i domovinske zahvalnosti" u kojoj slave i pravdaju zločinačku akciju "Oluja" u kojoj je proterano više od 280.000 Srba i ubijeno više od 2.000. Ova brutalna i ubilačka vojna operacija koja je sprovedena u avgustu 1995. godine od strane hrvatske vojske predstavlja jedan od najmračnijih trenutaka u novijoj istoriji.

- Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Danas se s ponosom prisećamo herojske vojno-redarstvene akcije "Oluja". Na ovaj dan 1995. godine, hrvatska vojska oslobodila je grad Knin i mnoga druga okupirana područja, donoseći slobodu našoj domovini - piše u objavi zvaničnog naloga Evropske komisije u Hrvatskoj. 

Evropska komisija bi, kao najviše telo Evropske unije, trebalo bi da bude glas za ljudska prava, mir pravdu i pomirenje, a ne da podržava i hvali zločinačke akcije.

Ovom i ovakvom čestitkom Evropska komisija u Zagrebu otvoreno je podržala etničko čišćenje, genocid i ratne zločine! Ovim rečima poslali su  svetu opasnu poruku -  da su zločini i kršenje međunarodnog prava svavim prihvatljivi i opravdani!

Informer

Čestiku je preneo i portal N1 u vlasništvu Dragana Šolaka. 

Informer