Autor: Informer.rs

05.08.2024.

22:47

Foto: Informer

Vesti

Predsednik Vučić upozorio: Kurti pokušava da izazove ratni sukob, mi želimo da sačuvamo mir

"Kurtijevo ponašanje je pokušaj izazivanja ratnog sukoba. Mi ne želimo rat, želimo da sačuvamo mir, ali on to radi smišljeno, organizovano i uz podršku pojedinih zapadnih sila", rekao je Vučić, na pitanje kako komentariše pritisak Kurtijeve vlasti na Srbe i njihovo zastrašivanje hapšenjima u subotu i današnjim upadima u objekte Pošte Srbije na severu Kosova i Metohije.

On je saopštenje Evropske službe za spoljne poslove ocenio kao sramotno i bezobrazno, navodeći da se u tom saopštenju pozivaju Priština i Beograd da razgovaraju o Kurtijevim jednostranim i, kako navodi, protivpravnim, postupcima.

"Pa tako sledeći put kad bude pobio 20 ljudi mi ćemo opet da idemo u dijalog da razgovaramo o tome da li je mogao ili nije i koje su im ideje da to prevaziđemo", rekao je Vučić novinarima, tokom obilaska radova na izgradnji dečije bolnice Tiršova 2.

Kako je dodao, kakvu god glupost da napravi Kurti, iz Evrope pozivaju da "razgovaramo o nečemu što je brutalno prekršeno".

Vučić je istakao da je razgovarao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i da je prosledio nedvosmislenu poruku.

"Veoma sam zabrinut, dalje neću da govorim jer se plašim da bih mogao da naškodim interesima svoje zemlje i svog naroda", rekao je Vučić.