Autor: Informer.rs

05.08.2024.

23:22

Foto: Informer

Vesti

Hoće da sruše slobodnu i nezavisnu Srbiju! Vučić: Opozicija neće glasanje, hoće nasilnu promenu vlasti

Komentarišući navodno proverenu informaciju koja se pojavila na društvenim mrežama, koja kaže kako će Vučić 1. oktobra da pokrene policiju, vojsku, da proglasi vanredno stanje ili neku epidemiju, da bi po nalogu stranih službi mogao da kopa Rio Tinto u Srbiji, odnosno da Rio Tinto obavlja svoje poslove, Vučić je odgovorio da "njih organizuju službe da bi srušili slobodnu i nezavisnu Srbiju".

"Meni pomažu strane službe? Pa njih organizuju strane službe. Ne nego se sami organizovali, pa se sami dogovorili... Njih organizuju da bi srušili slobodnu i nezavisnu Srbiju. Da Rokfelerovi puleni drže predavanje o samostalnosti Srbije? Zato me progone na sve strane, zato sam najnapadaniji lider u celoj Evropi, uz Viktora Orbana. Zato što ne dam na Srbiju i zato što čuvam Srbiju", rekao je Vučić.

On je upitao kad je on to izveo vojsku i policiju, uz podsećanje da je opozicija upadala u RTS.

"Upadali su u RTS, molili smo, pa smo ih onako lagano izbacivali. Upali su u Skupštinu. Podsetiću vas, razlog upada u Skupštinu je bio što smo obezbedili sve vakcine, sve respiratore i nove bolnice za koronu. Ali njima se nije ostajalo u kući", rekao je Vučić.

On je ocenio da opozicija gleda da iskoristi bilo šta ne bi li se dočepala vlasti, jer znaju da ih narod neće.

"Kada im ponudite opoziv, kada im ponudite moju smenu, samo kažem, izjasni se 50 odsto naroda. Ništa više. A neće oni to. Neće oni da učestvuju ni u Zadruzi, ni u Survivoru na N1 ili Nova S, zato što i tamo ima neko glasanje. Kakvo god glasanje bilo gde na svetu postoji, oni u tome neće da učestvuju", rekao je Vučić.

Kako je dodao, oni samo hoće na silu ili da ih neko rukopoloži, postavi da mogu da vladaju i da kradu, te da ih ništa ih drugo na svetu ne interesuje. 

"A vojsku i policiju nisam nikad izvodio, niti ću da izvodim. Policija će da reaguje tek kada naprave veliku glupost, kada upadnu u neke institucije ili kada počnu da se tuku policajci. Nismo mi oni. Oni su ti koji su branili da se uđe u ulicu Svetogorsku ili Lole Ribara i tada je stradao Ranko Panić, podsetiću vas, jer nisu dali ni da se prošetamo do televizije Srbije", naveo je Vučić.

Vučić je rekao da je u prethodnih 12 godina imao "oko četiri godine i osam meseci njihovih šetnji kroz Beograd".