06.08.2024.

10:00

Foto: printscreen instagram

Vesti

Vučić se sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Austrije: Razgovarali o geopolitičkim tenzijama i vojnim sukobima! (FOTO)

- Razmenili smo mišljenja o pitanjima regionalne bezbednosti, posebno imajući u vidu da se Evropa poslednjih godina suočava sa značajnim bezbednosnim izazovima koji su pogoršani obrascima migracija izazvanim ratom i sukobima u okruženju. Zahvalio sam Austriji na partnerskoj podršci u sprovođenju mera zaštite granice i ponovio posve?enost Srbije jačanju saradnje u ovoj oblasti.

Naglasio sam da su tekuće geopolitičke tenzije i vojni sukobi generalno doveli do povećane neizvesnosti i potencijalnih rizika od terorizma i radikalizacije, kao i da ovakva dinamika događaja dodatno usložnjava bezbednosne okvire i zahteva koordinisan pristup kako bi se rešili neposredni bezbednosni problemi.

Tema razgovora bilo je i dalje unapređenje bilateralnih odnosa i zajednički projekti koji će doprineti većoj stabilnosti u regionu. Izrazio sam zadovoljstvo zbog dobrih odnosa sa Austrijom i zahvalio na podršci koju ta zemlja pruža Srbiji na njenom EU putu - napisao je predsednik Srbije na svom Instagram profilu.