06.08.2024.

20:18

Foto: Foto: Printscreen/RTS, ATA Images

Vesti

Sramno ponašanje hrvatskog pevača: "Bebek je u stanju je da pljune u lice Srbije, a da onda dođe i pokupi zaradu od koncerta"!

Podsetimo, nekadašnji pevač "Bijelog dugmeta" Željko Bebek, čovek koji je sinoć održao sramni nastup na proslavi zločinačke akcije "Oluja" u Ličkom Osiku, zakazao je za 15. novembar koncert u Beogradu u Sava Centru. On je time pokazao da je imun na srpske žrtve i srpsku patnju, ali ne i na srpske pare. Organizatori su koncert nazvali "velelepnom proslavom Dana pobede".

Redakcija Informera mišljenja je da Željku Bebeku treba da se zabrani koncert u Sava Centru, jer je Bebekova odluka da nastupi u Ličkom Osiku na godišnjicu "Oluje", kada je srpski narod proteran sa svog ognjišta, mučen i ubijan, a ima zakazan koncert u Beogradu, licemerna.

Narodni poslanik Dejan Bulatović ističe da unutar naše zemlje postoje snage maskirane pod terminom "opozicija", koje su daleko opasnije od gorenavedenih, a koje imaju za cilj rušenje državnog poretka, Aleksandra Vučića i vrednosti koje je on teškom mukom uz pomoć naroda uspeo da uspostavi.

- Jedna od tih vrednosti svakako je i rešenost da se sačuva mir po svaku cenu, a naročito sa onima sa kojima smo u prošlosti imali sukobe, kao što su Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Blag, ali odlučan stav koji predsednik Vučić ima svakako proizilazi iz njegove sigurnosti u rastuću snagu Srbije, a kada kažem snagu pre svega mislim na političku, ekonomsku i diplomatsku. Oni koji zveckaju oružjem, kao što je to na žalost slučaj u našoj južnoj pokrajini na Kosovu i Metohiji sa Aljbinom Kurtijem, ali i oni koji ne bi imali ništa protiv da se ponov zvecka oružjem na ovim prostorima, nemaju sposobnost da razumeju da je mir nasušna potreba ovog regiona i da se on mora graditi predano i sa obe strane. I dok je Aleksandar Vučić jedva preživeo atentat u Potočarima, svega par dana kasnije Bakir Izetbegović se bezbedno šetao po srpskoj prestonici, čak je odigrao i partiju šaha na Kalemegdanu. To je važno da zapamtimo, jer u tome leži suština odnosa Aleksandra Vučića prema tome da izdigne i sačuva Srbiju od novih potencijalnih sukoba  ističe Bulatović, a na pitanje o postupku Bebeka kaže: 

- Srbija jeste i mora biti faktor mira i stabilnosti u ovom delu Evrope, i iskren da budem jesam iznenađen primerom pevača Željka Bebeka, koji je odlukom da učestvuje u proslavi egzodusa srpskog naroda pokazao da su mu jedino važne pare, te da ne poseduje ni trunku morala i ljudskosti u sebi, a da ne govorim o poštovanju žrtava zločinačke akcije "Oluja". Svako ko veliča ovo nesagledivo etničko čišćenje države Hrvatske koja je sprovela nad golorukim Srbima za mene je monstrum. O (ne)čovečnosti Željka Bebeka, koji je u stanju da pljune u lice Srbije, a da onda dođe u istu tu Srbiju u kojoj zna da ima mnogo ljudi koji obožavaju njegove pesme i prosto "odradi tezgu" i pokupi zaradu od koncerta, najbolje govori taj potez, koji zdrav razum ne može da procesuira. Smatram to provokacijom, ali on je samo nastavak i dokaz da naša zemlja ume da prevaziđe političke provokacije koje vode ponovo u sukobe i mrak devedesetih.

Informer

Dejan Bulatović

- Postoji mnogo nepravde koje naš narod i zemlja trpe, međutim nemam ni najmanju sumnju u politiku predsednika Vučića, koji ima običaj da kaže da su u Srbiju svi dobro došli i da se nećemo spuštati na nivo dnevnopolitičkih obračuna. Neprijatelji koje naša zemlja ima, a koji deluju iznutra, sa ulica ali i iz državnih institucija kao što je Narodna Skupština, najglasniji su zagovornici i inspiratori povratka Srbije u mračno kameno doba. Na sreću, to nije opcija koju narod prepoznaje kao legitimnu i prilikom svakog izbornog ciklusa oni koji izdaju srpske interese dobijaju sve manje podrške.

- Moj stav je da Srbija mora da nastavi da ide napred, da razvoj i osnaživanje moraju zadržati kontinuitet u susret "EXPO" ali i budućnosti u kojoj će oni koji nas sada napadaju biti u stanju da rame uz rame sa nama grade mir i prosperitet. Srbija je zemlja ljudskih prava, slobode govora, demokratskih i novinarskih sloboda i u duhu toga verujem da svima treba da ostanu otvorena vrata, uz napomenu da Srbija danas i te kako ume i može da se zaštiti i odbrani od svih onih koji bi da je ruše, i na tome možemo da zahvalimo Aleksandru Vučiću i njegovoj mudroj politici koja je stavila tačku na izvinjavanje, robovanje i propadanje.