06.08.2024.

11:45

Foto: Foto: Tanjug

Vesti

Elek saopštio ohrabrujuće vesti: Otvaranje više stotina radnih mesta dokaz da je Srbija uz svoj narod na KiM!

- Na Svesrpskom saboru, koji se održavao u Beogradu, imali smo niz sastanaka sa našim državnim rukovodstvom, na kojima smo razmatrali stanje srpskog naroda na teritoriji Kosova i Metohije, pričali o svim problemima i o svim pritiscima koje trpi naš narod od strane takozvanih institucija u Prištini - rekao je predsednik Srpske liste za TV Most. 


Elek je istakao da je posebna tema na tom sastanku bila tema otvaranja novih radnih mesta, što bi predstavljalo podstrek za ostanak i opstanak srpskog naroda na teritoriji tzv. Kosova.


- Predsednik Aleksandar Vučić je tada obećao, a sada ispunio svoje obećanje da je država Srbija uz svoj narod i biće otvoreno više stotina novih radnih mesta, a sve u cilju lakšeg opstanka i ostanka našeg naroda na ovim prostorima. Otvaranjem tih radnih mesta, više stotina porodica dobiće sigurnu materijalnu egzistenciju, ostaće da žive i da rade na ovim prostorima i lakše će se odupreti pritiscima vlasti u Prištini, poput onog jučerašnjeg nasilnog upada u objekte Pošte Srbije na teritoriji KiM, što je protivpravno i protiv svih dogovora koji su postignuti u Briselu 2015. godine - naglasio je Elek.


On je poručio narodu da je otvaranje više stotina radnih mesta najbolji dokaz da je Republika Srbija uz svoj narod i pored svih pritisaka iz Prištine.


- Poručio bih našem narodu da u ovom momentu moramo biti jedinstveni i složni, da je pravda na našoj strani i da ćemo ostati i opstati na ovim prostorima uz pomoć Srbije i našeg predsednika Aleksandra Vučića - naglasio je Elek.