06.08.2024.

12:26

Foto: printscreen

Vesti

Vučić sa Anke Konrad: Zahvalio sam Nemačkoj na podršci našem evropskom putu i velikim investicijama u našoj zemlji (FOTO)

"Obavestio sam ambasadorku o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji i istakao potrebu za jasnom i nedvosmislenom reakcijom međunarodne zajednice, kako bi se osigurali bezbednost i zaštita prava Srba. Ponovio sam da jednostrani potezi Prištine vode do bespotrebne i opasne eskalacije tenzija koje mogu da naruše teško stečeni mir u celom regionu", napisao je Vučić. 

Predsednik je dodao da su razgovarali i o pitanjima energetske bezbednosti i izazovima na putu ka održivim rešenjima, kao i o razvoju odgovarajuće infrastrukture za podršku našim ambicioznim planovima, koji bi dugoročno rešili poteškoće u energetskom sektoru uz maksimalno poštovanje najviših svetskih standarda u pogledu životne sredine.

"Zahvalio sam Nemačkoj na podršci našem evropskom putu i velikim investicijama u našoj zemlji koje su jedan od pokretača ekonomskog rasta i razvoja Srbije, kao i naše modernizacije i integracije u evropsko tržište. Istakao sam da je time postavljen snažan temelj za održivu i stabilnu ekonomsku budućnost naše zemlje, u kojoj vidimo Nemačku kao jednog od ključnih partnera", napisao je predsednik.