06.08.2024.

12:36

Foto: Informer

Vesti

Olimpijske zlatne niti Herceg Novog čestitale našim sportistima: Čestitka Đokoviću i Mikecu!

Najprestižnije sportsko odličje najboljem sportisti sveta, reprezentativcu Srbije, Novaku Đokoviću, čestitao je predsednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić.


- Kao i bezbroj puta do sada, pokazali ste kako se postaje najbolji na svetu, a sve to još jednom dokazali pobedom na Olimpijskim igrama u Parizu. Medalja nije samo pobeda, ona je zbir svih ljudskih vrednosti i vrlina koje poštujete, a kojima, kao najbolji primer čovečnosti, učite mlade generacije. Herceg Novi je i u nedelju bio uz Vas, bodreći Vas pred malim ekranima u domovima, na plažama, u baštama kafića... Sa Vama delimo radost novog sportskog uspeha i ponosimo se što ste ovaj olimpijski grad na ulazu u Boku birali kao svoju porodičnu i radnu oazu, a sve nas učinili svojim sugrađanima. Vidimo se u Herceg Novom u koji ste dobrodošli kao u svoj dom - istakao je predsednik Katić.


Čitavoj plejadi olimpijaca koji su potekli ili deo svog života vezali za Herceg Novi pripada i zlatni olimpijac, strelac reprezentacije Srbije, Damir Mikec kojem je takođe upućena čestitka povodom osvajanja medalje u Parizu.


- Nakon mnogobrojnih uspeha do sada, nova medalja krunisala je Vaš trud, odricanje i istrajnost. Uz čestitku, upućujem Vam zahvalnost što ne zaboravljate trenutke detinjstva koje ste proveli u Herceg Novom i pominjući ovaj grad doprinosite njegovoj promociji, a sve nas činite ponosnim što smo deo iste zajednice! Herceg Novi Vas čeka kao i u svim godinama do sada - istakao je predsednik Katić.


Herceg Novi i ove godine zauzima vodeće mesto po broju olimpijaca u odnosu na broj stanovnika, bez obzira pod kojom zastavom igraju, dok u crnogorskoj selekciji sportisti i sportski radnici iz Herceg Novog čine ubedljivu većinu.