06.08.2024.

12:53

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Srbija čini sve što može da sačuva mir! Petković: Otvaranje radnih mesta za Srbe sa KiM značajna vest za opstanak našeg naroda

- To je važna vest, pre svega, za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Kancelarija za KiM svakodnevno mnogo čini, u direktnoj komunikaciji sa predsednikom Vučićem i predsednikom vlade, u iznalaženju modela, finansiranju brojnih projekata, ali i otvaranju novih radnih mesta jer to direktno znači opstanak srpskog naroda na Kosovo i Metohiji - rekao je Petković za Tanjug.

On je podsetio da je prošle godine posle sastanka u Raški zaposleno preko 800 mladih ljudi, lekara, medicinskih sestara, ali i u drugim branšama.

- Sada idemo sa više stotina radnih mesta. To će biti preko hiljadu ukupno. Dakle, ovog puta idemo sa više stotina radnih mesta. Da budem apsolutno precizan i jasan, koji sa ovih 800 iz Raške prošle godine će značiti veliki broj radnih mesta za Srbe na KiM - rekao je Vučić.

On je istakao da se čini apsolutno sve što se može da srpski narod opstane, da znaju da je država Srbija uz njih, da ih nikada neće napustiti.

- Sada bliži se 100 dana rada vlade i naravno da ima brojnih projekata, kancelarije za Kosovo i Metohiju. Međutim, otkad je Kurti došao na vlast, mi ne možemo da se pohvalimo bilo kojim od tih projekata upravo zbog toga što šta god da kažete, to direktno biva napadnuto od strane Prištine. Bilo da je reč o nekoj zgradi, infrastrukturnom projektu ili tako dalje, on šalje Kosovsku policiju da zatvara gradilišta, da se sveti svim tim našim radnicima i tako bukvalno iz meseca u mesec - rekao je on.

Poručio je da će Srbija čini sve što može da sačuva mir.