Autor: Informer.rs

07.08.2024.

18:56

Foto: Maša Banđur

Vesti

Partija kosovskih Srba: Da li je litijum koji u Srbiji niko ne iskopava danas, važniji opoziciji od Srba koji su na direktnom udaru vlade Kosova?

"U toj borbi Srbi će koristiti sva demokratska sredstva. Posebnu sigurnost i snagu nam uliva podrška koju smo dobili od predsednika Vučića i jasan stav da neće biti traktorskih kolona!!!

Ostaje nam međutim nejasno gde je “srpska” opozicija u ovim teškim i presudnim trenutcima. Da li je agenda opozicije u Srbiji da se preuveličavanjem teme litijuma, oteža i onemogući normalno delovanje Vlade Srbije u gle čuda trenutku kada se sprovodi etničko čišćenje Srba od strane Kurtija i njegove policije?

Da li je litijum koji u Srbiji niko ne iskopava danas, važniji od Srba koji su na direktnom udaru vlade Kosova? Zašto opozicija ne krene u proteste ispred zapadnih ambasada i zatraži odbranu i zaštitu “svog” naroda?

Opozicione “vodje” bi trebalo da znaju da Srbi sa Kosova sve jasnije vide, a u njima ne vide ni vodje ni prijatelje, već šibicare koji se bore za vlast.

U njima vidimo bivšu vlast koja je mirno gledala martovski pogrom 2004, proglašenje nezavisnosti Kosova 2008, dala licence Rio Tintu za dobru kintu,… Verovatno zato danas i ćute na etničko čišćenje svog naroda, stoji u saopštenju Partije kosovskih Srba.