08.08.2024.

11:47

Foto: Tanja Andric

Vesti

Nikada Vučić neće dozvoliti da bilo ko i zbog bilo čega ugrozi Srbiju! Dodik: Zdravlje nacije prioritet je predsednika Srbije (FOTO)

- Sve što rukovodstvo Srbije radi usmereno je ka napretku i prosperitetu države i zaštiti interesa srpskog naroda i svih građana. Zdravlje nacije prioritet je predsednika Aleksandra Vučića, što je dokazao tokom pandemije. Nijedna zla izjava ne može umanjiti tu činjenicu - napisao je Milorad Dodik i dodao:

Kada je pred kraj 19. veka krenula izgradnja železnice u Srbiji, dešavali su se protesti. Najveći otpor nakon Drugog svetskog rata u Srbiji izražavan je protiv izgradnje puteva. Tako i danas pojedinci protestuju protiv eksploatacije litijuma", istakao je Dodik.

Odlučnost rukovodstva Srbije da se ovom poslu pristupi samo uz najviše garancije da će on biti realizovan po najstrožim ekološkim kriterijumima, svedoči o posvećenosti zaštiti interesa i države i građana", napisao je.

Jasna poruka da je eksploatacija moguća tek kada sve studije i analize pokažu bezbjednost po okolinu, govori o odgovornom pristupu. Srbija je Evropa i Aleksandar Vučić nikada neće dozvoliti da je bilo ko drugačije tretira i u ekonomskom i u ekološkom pogledunapisao je Dodik na društvenoj mreži "Iks". 

Informer