09.08.2024.

08:42

Foto: Fotoilustracija/Tanjug

Vesti

Islamisti u BiH pokreću lov na Vučića! Treba hapsiti predsednika Srbije i sve njegove kadrove koji negiraju genocid u Srebrenici!

Mehmedović je izjavio da je potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina, koji je u ponedeljak sprečen da prisustvuje otvaranju izložbe u Prebilovcima, posvećene stradanju srpskog naroda u Drugom svetskom ratu, trebalo uhapsiti čim je prešao granicu sa Bosnom i Hercegovinom, kako je rekao, "zbog otvorenog kršenja zakona BiH o zabrani negiranja genocida".

Dakle, islamistički portal "Slobodna Bosna" je ovim intervjuom praktično pokrenuo lov na Vučića i vlast u Srbiji i poručio - Aleksandra Vučića treba uhapsiti kao i sve njegove kadrove koji negiraju navodni genocid u Srebrenici! 

Informer

 

Podsetimo, potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin trebalo je da na izložbi "Prebilovci 1941" bude na poziv organizatora , međutim vlasti Bosne i Hercegovine nisu izdale potrebnu dozvolu za sletanje vazduhoplova sa delegacijom Republike Srbije u Mostar, iako su blagovremeno obaveštene o njenom dolasku.

Današnja odluka vlasti Bosne i Hercegovine nesumnjivo predstavlja kršenje dobrosusedske diplomatske prakse i doprinosi stvaranju atmosfere netrpeljivosti prema Republici Srbiji i srpskom narodu u celini.