Autor: Informer.rs

09.08.2024.

13:16

Foto: Ata images / printscreen

Vesti

ĐILASOVA KLEPTOMANIJA! Tajkun se bogatio na račun sirotinje glumeći humanitarca: Ova šema otkriva nezabeleženu drskost pljačke u Majdanpeku!

Kako je objasnio Vučićević, školski primer pljačke čiji je arhitekta Dragan Đilas i njegova firma Multikom datira iz 2006. godine.

- Dragan Đilas je 2006. godine, odnosno njegova firma "Multikom", pokrenuo jednu akciju, sve se predstavljajući kao dobrotvor i humanitarac. O čemu se radi? Multikom je 2006. godine, dakle dok je Đilas bio deo državnog aparata, kupio 6 stanova u Majdanpeku. Zašto je to Đilas uradio? Zato što su stanovi tada bili besmisleno jeftini. To je vreme žutih, vreme pljačke - započeo je Vučićević i potom otkrio sve detalje ove specijalne operacije. 

- Onda je Đilas preko Narodne kancelarije osnovao komisiju koja je odlučivala ko i kada će dobiti te stanove.

I ko je u Komisiji? Gojko Đilas , brat Dragana Đilasa. I ko je još? Jadranka Drinić, Đilasova saradnica iz Multikoma. Onda su oni dodeljivali kome su hteli i kako su hteli. Majdanpečkoj sirotinji izdali su stanove na 3 godine uz uslov da posle toga moraju da otkupe stanove po tržišnoj ceni. Obratite pažnju, po tržišnoj ceni - podvukao je Vučićević.

On je objasnio da je Đilas 2012. godine, kada se već uveliko govorio o otvaranju rudnika, zbog čega su cene nekretnina dramatično skočile, prodao te stanove i na ovoj transakciji zaradio 100.000 evra.

- Malo mu para, alavi alavac! - zgrožen je Vučićević i najavio da će Informer svu dokumentaciju do koju smo došli predati nadležnom Tužilaštvu.

- Pa nek Tužilaštvo kaće ima li ovde nekog dela i kakvog - ističe Vučićević.

Kako je izledala šema pljačke, pogledajte u grafikonu.

Informer

 

Celokupno izlaganje Vučićevića sa svim detaljima pogledajte u video snimku.