Autor: Informer.rs

09.08.2024.

15:47

Foto: printscreen

Vesti

(VIDEO) Nikome ne spuštam slušalicu, nisam tako vaspitana! Ministarka se oglasila, raksrinkala nove laži tajkunske N1!

Tajkunska novinarka Žaklina Tatalović, naime, objavila je članak u kom tvrdi da joj je ministarka spustila slušalici tokom poziva vladinom kol centru osnovanom kako bi građani mogli da dobiju sve informacije u vezi sa litijumom

Ja nikome ne spuštam slušalicu jer nisam tako vaspitana, ali nažalost određeni mediji, u ovom slučaju N1, nastavljaju da manipulišu i obmanjuju javnost. Dragi građani hvala što u velikom broju zovete od jutros kontakt centar i interesujete se da saznate prave informacije o projektu "Jadar", zato smo ga i uspostavili. Ne za maliciozna i zlonamerna spinovanja koja se nažalost nastavljaju - ali odgovorićemo na sva pitanja u vezi projekta, zato smo tu - da radimo odgovorno i posvećeno - navela je ministarka na Instagramu.

Tatalovićeva prekršila zakon

Inače, prema odredbama Krivičnog zakona, Tatalovićeva nije smela da snima razgovor, što je ona uradila, a N1 brže bolje potrčala da objavi.

"Lice koje objavi ili prikaže spis, portret, fotografiju, film ili fonogram ličnog karaktera bez pristanka lica koje je spis sastavilo ili na koga se spis odnosi, odnosno bez pristanka lica koje je prikazano na portretu, fotografiji ili filmu ili čiji je glas snimljen na fonogramu ili bez pristanka drugog lica čiji se pristanak po zakonu traži i time osetno zadre u lični život tog lica, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine, kao i da ako delo učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri godine", navodi se u Zakonu.