Autor: Informer.rs

09.08.2024.

17:23

Foto: printscreen

Vesti

Nenad Popović: Levi ekstremisti i opozicione stranke najavljuju blokadu Beograda i čitave Srbije

"Njihova borba je za nasilno rušenje vlasti, po modelima već viđenim u mnogim državama.  Iskonstruisan i nepostojeći problem se agresivnom propagandom i širenjem neosnovanog straha pretvara u povod za masovne  proteste i rušenje legalno izabrane vlasti.

Stvar je više nego poznata, i opozicija, posle svih izbornih poraza i jasne poruke od strane građana da je ne žele na vlasti, ove modele želi da primeni u Srbiji. U ovom slučaju više je nego jasno da je cilj njihovih organizatora rušenje predsednika Vučića i dovođenje na vlast onih političara koji bi srušili suverenu i nezavisnu politiku Srbije, i odustali od ključnih ciljeva nacionalne politike.

Sa rušenjem predsednika Vučića ubrzali bi proces priznanja Kosova, odustali od zaštite Republike Srpske i definitivno ukinuli Deklaraciju o nacionalnom jedinstvu Srba, protiv koje su i glasali u Skupštini Srbije. Uveren sam da će Vlada i svi nadležni organi sprečiti svaki pokušaj nasilja i destabilizacije naše države. 

Sve odluke koje ova Vlada, koja je pokazala ozbiljnost i posvećenost u ovih 100 dana njenog rada,  bude donosila, uvek će biti u interesu naroda, njegovog napretka, blagostanja, zdravlja i sigurne budućnosti", stoji u saopštenju Nenada Popovića.