Autor: Informer.rs

09.08.2024.

18:27

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Stefan Krkobabić: Najavljeni protesti protiv litijuma poput presude bez suđenja! Ne pristajemo na zaobilaženje mišljenja struke i volje naroda!

„Naša partija je bila prva za formiranje komisije o litijumu, koju je predložila predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, jer su za nas mišljenje struke, a kasnije i naroda conditio sine qua non u vezi pitanja litijuma”, pojasnio je Krkobabić.

„Dakle DA! dijalogu na koji poziva predsednik Vučić, DA! razmatranju mogućnosti za ekološki održivu industrijalizaciju jer to je jedno veliko DA! za više novca, za bolji standard, za razvoj poljoprivrede i za rast plata i penzija“, izričit je Krkobabić koji dodaje: Ako smo zahvaljujući punoj državnoj kasi obezbedili 119 milijardi dinara za poljoprivredu u 2024. godini, zamislite samo koliko bi uspešnim nastavkom industrijalizacije ojačali poljoprivredni budžet.

Krkobabić je poručio “Kategorički smo protiv nereda i nasilja kao instrumenta za rešavanje ovako kompleksnih pitanja. Zato neka se ohlade glave, neka se snize visoki tonovi i napravi prostor za gole činjenice, glas struke i istinsku volju naroda."

Na kraju je podsetio na reči patrijarha Pavla – neka nam reči budu blage a dokazi jaki.