10.08.2024.

08:30

Foto: Fotoilustracija/Insajder/Pixabay

Vesti

Želeli da zatruju i unište Srbiju! Licemerje žute bande u punom sjaju: Hteli da vade naftu iz kamena, a sad su protiv litijuma! (VIDEO)

Tajkunski tandem Dragan Đilas i Dragan Šolak huškaju narod na proteste, sve pod izgovorom brige za Srbiju, a zapravo gledaju samo sopstveni interes. Jedino što ovaj dvojac želi je da nasilno dođe na vlast i sruši predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako bi došli u priliku da ponovo pune džepove kao što su to radili u prethodno mandatu kada su bili na vlasti.

Koliko licemerje opozicije ne poznaje granice najbolje govori snimak iz 2012. godine, kada su svi oni koji danas brinu o ekologiji - Dragan Đilas, Marinika Tepić, Zoran Lutovac, Nebojša Zelenović, Miloš Jovanović i mnogi drugi, bili na vlasti i tako ekološki osvešćeni hteli u Srbiji da vade naftu!?!?

Naime, pojavio se video u kojem tadašnji ministar rudarstva Oliver Dulić, gle slučajnosti, baš iz redova Demokratske stranke, objašnjava kako će Srbija da se obogati vađenjem nafte iz kamena.

Žuta banda je tada nameravala da vadi naftu iz uljanih škriljaca, čije otvaranje ima sledeće posledice po životnu sredinu:

- mogu da zatruju podzemne vode i zagade površinske vode

- proizvode se ogromne količine otpadnih voda

- emituje metan u atmosferu i ispuštaju se toksični polutanti

- državni skretar iz rudarstva je 2011. rekao da od naftnih škriljaca nastaje pepeo čija je emisija otprilike jednaka onoj koju sada proizvode domaće termoelektrane.

To im nije smetalo, ali im smeta najava da će ukoliko najviši ekološki standardi budu ispunjeni, na čemu insistira upravo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tek onda može da se uzme u razmatranje iskopavanje litijuma