Autor: Informer.rs

10.08.2024.

10:45

Foto: Peđa Milosavljević

Vesti

Ministar Momirović kristalno jasan: Nećemo dozvoliti novi "Majdan" i pravljenje "banana države" od Srbije! (VIDEO)

Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine, ističe da opozicija želi da stopira rast i napredak Srbije.

- Cilj je rušenje vlasti i predsednika Vučića. Njima je najbitnije da stopiraju rast i napredak Srbije. Imamo najveći ekonomski rast u Evropi po drugi put u nekoliko godina, mala zemlja koja je stagnirala u prethodnoj vlasti, a sada smo u samom vrhu - rekao je Momirović. 

Prema rečima ministra do 2012. godine su investicije u ekologiju bile nula dinara i da je prethodna vlast je ostavila samo mrtvu industriju.

- Mi pričamo o jednom rudniku za koga je i pitanje da li će biti pravljen. Taj rudnik će biti na 220 hektara, a mi već imamo rudnik na 60.000 hektara. Opozicija je pokušala na dušama dece da dođe na vlast, a sada koriste litijum. Ekološka slika je bolja nego pre 10 godina, iako imamo veliki industrijski razvoj. Do 2012. godine su investicije u ekologiju bile nula dinara. Prethodna vlast je ostavila samo mrtvu industriju - zaključio je ministar Momirović.

Informer

On dodaje i da će Zapad pokušati da realizuje divlje proteste kao u nekim banana-državama u svetu, ali i da vlast neće ćutati na to.

- Putevi i pruge su simboli predsednika Vučića, a upravo to opozicija želi da blokira. Mogao je Aleksandar Vučić je mogao da kaže da je Srbija već pre 15 godina usvojila sličnu rezoluciju o Srebrenici, ali je on rekao da ne je ne želi. Zapad će pokušati da realizuje ove divlje proteste kao što je to činio po nekim banana državama. Mladi ljudi se bore za novi posao i stvaranje porodice, a ne da jure na proteste. Nećemo dozvoliti Majdan i nasilje na ulicama - zaključio je Momirović.