10.08.2024.

12:44

Foto: Tanjug/AP

Vesti

Otpustio oca! Sapunica u porodici Cicipas, Stefanos nije štedeo reči!

Apostolos je bio Stefanosov trenr od samog početka karijeri, ali sada je tome došao kraj.

"Teška srca vas obaveštavam da je moja saradnja sa ocem kao trenerom privedena kraju. Više volim da oca zadržim u ulozi oca, i to samo kao oca. Filozofija nas uči da mudrost dolazi kroz razumevanje naših granica i prepoznavanje naših grešaka..", napisao je Stefanos Cicipas na svom Tviter profilu.

Ova odluka se desila posle Cicipasovog poraza od Keja Nišikiroja u drugom kolu takmičenja u Montrealu. Tada je imao ne baš primerene reči za svog tatu.

-Potreban mi je i zaslužujem trenera koji me sluša i čuje moje povratne informacije kao igrača. Moj otac nije bio mnogo pametan ili dobar u rešavanju tih situacija, nije mu to prvi put. Zaista sam razočaran njime. Zaista ne znam trenutno da li sam razmotrio bilo kakve promene, ali sam zaista razočaran - rekao je Cicipas

Dodao je da je za njega najbitnije da ima uvek prave informacije kako bi se što više teniski razvio.

- Najvažnija stvar za igrača je da ima direktnu i dobru povratnu informaciju od trenera. On nije taj koji drži reket. Igrač je taj koji pokušava da izvrši plan igre. To je zajednički rad koji ste uložili. To mora da bude recipročno da bih pokušao da se razvijem. To je nšto na čemu ne želim da se zaglavim - rekao je Cicipas.

Videćemo ko će biti novi šef stručnog štaba trenutno 11. tenisera na ATP listi.