10.08.2024.

15:38

Foto: Beta

Vesti

Ne priznaju lažnu državu Kosovo i vojvođanski separatizam, ne žele ukidanje RS! Pogledajte zašto Dveri napadaju Ruse! (VIDEO)

Upravo ovako započinje jedna objava na društvenim mrežama, čiji je autor nepoznata osoba, ali koja je ubola u srž ko dolazi na nasilne proteste koji su najavljeni za danas, a ko iste bjokotuje i ne da na svoju zemlju! 

Ne bore se organizatori protiv Rio Tinta, to je samo paravan. Oni žele slabu, opljačkanu, opustošenu i zgaženu Srbiju! I to je činjenica! 

Biti šatro srpski patriota i učestvovati na demonstracijama i najavljenom haosu, to ne ide. To apsolutno ne može! 

Danas je predsedavajući Prelazne uprave Srpskog pokreta Dveri Ivan Kostić napao je Moskvu i izjavio da Rusija ne sme jednostrano da gleda na politička dešavanja u Srbiji i da stalno staje na stranu aktuelne vlasti. 

Podrška za Srbe, srpski narod i državni vrh u očuvanju mira i stabilnosti Srbije jeste stigla čak iz Moskve. Kostić je svakako bio u pravu, ali upravo u tome i leži razlog zašto Dveri napadaju Ruse! 

Razlog je, pre svega, u izjavi portparolke ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, koja je istakla da Zapad, preko marionetskih medija i nevladinih organizacija, pokušava da prirodnu zabrinutost građana za životnu sredinu iskoristi za destabilizaciju Srbije.

Ona je u saopštenju objavljenom u sredu na sajtu Ministarstva precizirala da "određeni pseudodemokratski krugovi cinično nastoje da sasvim prirodnu zabrinutost građana za životnu sredinu i njihov odnos prema rudarskim projektima u interesu razvoja nacionalne ekonomije i poboljšanja blagostanja naroda transformišu u proteste".

Istakla je da je reč o" ozloglašenoj šemi", koju su na Balkanu, ali i drugim regionima "više puta koristili zapadni ideolozi demokratije i njihove lokalne sluge".

Dodala je da "Moskva primećuje da je ovoga puta akcenat na korišćenju tema koje su daleko od politike kako bi se izazivalo nezadovoljstvo javnosti, poljuljala stabilnost i, na kraju, diskreditovala legalno izabrana vlast".

- Takvu taktiku smatramo destruktivnom i neodgovornom. Zloupotrebe ove vrste, posebno u turbulentnim vremenima poput sadašnjih, predstavljaju direktnu pretnju po Srbiju, dovode u pitanje stalne napore njenog predsednika i Vlade da obezbede održivi razvoj zemlje i blagostanje njenih građana - istakla je Zahrova.

Ali razlog leži i u drugim stavovima Rusije! 

Rusija ne podržava nezavisnost lažne države Kosovo, Rusija ne dozvoljava ukidanje Republike Srpske, Rusija svoje srpske prijatelje upozorava kada se sprema snažan udar radi destabilizacije zemlje, Rusija nije za vojvođanski separatizam, Rusija poštuje legalno izabrano državno rukovodstvo u decembru prošle i u junu ove godine, što praktično znači POŠTUJE VOLJU NARODA! 

A izdajnici koji će praviti haos na ulicama danas proći će isto kao i ranije - mesto u istoriji će im biti na smetlištu!