10.08.2024.

16:56

Foto: Tanjug

Vesti

Koga i šta štite medijska udruženja? Brnabićeva: Nijedno nije reagovalo na tekstove koji šire paniku i pozivaju na nasilne proteste

- Pred današnji skup u Beogradu, neka ostane zapisano da ni jedno udruženje medija ili novinara, slovom i brojem NI JEDNO - ni UNS, ni NUNS, ni Savet za štampu, ni ANEM, ni bilo koje drugo od njih milion koja, valjda, postoje da bi čuvala neke standarde istinitog i profesionalnog informisanja javnosti, nije reagovalo na hiljade tekstova koje su štancovali i štancuju Šolakovi mediji, a koji su svi do jednog promovisali laži u cilju kreiranja panike i haosa, pozivanja ljude na ulice i nasilnog rušenja režima - napisala je Brnabić na mreži Iks.

Ona je upitala čemu služe medijska udruženja - šta štite i zbog čega postoje, ako niko od njih nije upozorio na kršenje svih mogućih kodeksa od strane pojedinih medija, među kojima je navela N1, Novu, Danas i Radar.

- Kad je bilo važno da se štiti istina, nigde ih nije bilo. Gromoglasnom tišinom su pustili da određeni mediji divljaju u interesu svog vlasnika i drugih koji žele haos u Srbiji. Da ne pominjem uopšte da ih na to nisu podsetile ni sve one međunarodne organizacije i ambasade koje ih decenijama finansiraju upravo zbog toga. Nikom ništa - zaključila je Brnabić.