Autor: Informer.rs

10.08.2024.

17:45

Foto: Foto: Tanjug, Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Mali broj građana će biti na protestu! Genijalac Lutovac najavio debakl i za to optužio Vučića

Lider Demokratske stranke Zoran Lutovac pored toga što najavljuje mali broj građana na protestu, zbog navodne opasnosti i zaplašivanja, pokušava da na taj način prebaci loptu u drugo dvorište, jer upravo organizatori protesta mesecima unazad se bave zastrašivanjem građana.

Lutovac je za debakl koji je najavio pre protesta optužio Vučića. Očigledno da ogroman broj ljudi, kao što je nebrojano piuta pokazano na izborima ipak sledi politiku predsednika Vučića, a ne politiku dela opozicije i liderčića kao što je Lutovac koji je jednu veliku i relevantnu stranku sveo na tzv kombi stranku.

- Oprobana taktika autokrata: izmisle opasnost, a onda je "reše" i pokažu se kao faktor stabilnosti. Ovog puta su se preračunali. Ljudi kao najveću opasnost vide projekat koji iz sve snage podržava Vučić - napisao je Lutovac na društvenoj mreži Iks.

Ovo je već više puta viđen jeftin politički manevar koji služi kao alibi za izvesni debakl, a kojim opozicija pravda unapred svoje neuspehe. Naime, bili smo svedoci pred poslednje parlamentarne, lokalne i beogradske izbore, kad je opozicija nakon što su ti izbori ponovljeni na njihov zahtev, najavljivala svoj debakl i za to optuživala vlast.