10.08.2024.

21:02

Foto: Facebook

Vesti

Ovo je osumnjičeni za planiranje nereda u Beogradu: Davao "savete" kako da se povredi policija na protestu

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je sinoć da je policija u Subotici u saradnji sa BIA uhapsila četiri osobe koje su planirale napad na policiji i izazivanje nasilja i nereda na protestu u Beogradu.

- Policija je u Subotici, u saradnji sa BIA, uhapsila četiri lica, D. R. (46), Ž. Č. (35), S. V. T. (38) i D. E. (41), koja su danas planirala napad na policiju i izazivanje nasilja i nereda na protestu u Beogradu, čime su pripremali napad na ustavno uređenje. To se sve vidi iz njihove prepiske. Lica će biti predata tužilaštvu na dalje postupanje - izjavio je Dačić.

Među uhapšenima je i učesnik protesta protiv litijuma u Subotici, ali i čovek koji je redovno učestvovao u protestima protiv migranata, Željko Č. On je, kako se saznaje, na protestima nosio transparente.

- Grupa je imala 23 člana, a četvorica su bili organizatori. Željko je poznat organima reda po raspirivanju mržnje prema migrantima. On je čak bio i administrator grupe na Telegramu gde su dogovarali nerede u Beogradu - kaže izvor “Blica” upoznat sa istragom.

U prepisci osumnjičenih osumnjičeni Željko šalje da se uniformisana policija “gađa u noge, ne u glavu, jer su noge izložene, a glava zaštićena šlemovima”.

Među porukama se može videti i pitanje izvesnog Eleka “da ponesu utoke ipak?”.

Željko Č. je u rodnoj Subotici poznat kao osoba koja redovno učestvuje u protestima protiv migranata. Takođe, simpatizer je Pokreta “Živim za Srbiju” Jovane Stojković, koja je poznata po opasnim stavovima protiv vakcinacije.