11.08.2024.

08:46

Foto: Fotoilustracija/Tanjug/printscreen

Vesti

Đilasovi i Šolakovi protestanti prebili čoveka na Gazeli!? Pokrenuta akcija identifikacije onih koji su blokirali most i Prokop!

Jednoj osobi koja je učestvovala u izvršenju pomenutog krivičnog dela određeno je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedena u Više javno tužilaštvo na saslušanje. 

"Postoje osnovi sumnje da je vozač motornog vozila nakon sudara na mostu Gazela napadnut i pretučen od strane nekolicine učesnika protesta protiv iskopavanja litijuma, organizovanog u centru Beograda, koji su se nakon protesta kretali kolovozom mosta Gazela." saoptilo je Više javno tužilaštvo. 

Informer

Takođe, Prvom i Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu dat je nalog da u saradnji sa policijom identifikuju učinioce krivičnog dela Ugrožavanje javnog saobraćaja opasnom radnjom i opasnim sredstvom.

" Postoje osnovi sumnje da su osobe koje su se nakon pomenutog protesta, kretale mostom Gazela, izazvala saobraćajnu nezgodu u kojoj je došlo do materijalne štete i prekida saobraćaja. Sve osobe koje su blokirale međunarodnu železničku prugu na različitim lokacijama biće identifikovane i procesuirana zbog krivičnog dela iz člana 290 Krivičnog zakonika od strane nadležnog tužilaštva i policije." navedeno je u saopštenju.