11.08.2024.

12:10

Foto: ATAIMAGES

Vesti

Privedeno 19 osoba, među njima i dvoje stranih državljana! Dačić razotkrio namere demonstranata!

Ministar policije je na danasšnjoj konferenciji istakao da su demonstranti očekivali da ih policija skloni sa pruge u 4 sata jer tad kreće prvi voz za Niš.

- Jutros rano je MUP stvorio uslove za normalno funkcionisanje železničkog saobraćaja. Intervencijom koja je protekla bez upotrebe sredstava prinude želim da kažem da smo se striktno držali policijskih ovlašćenja, nijedno lice nije povređeno u intervenciji. To je veoma važno jer pokazujemo da ne želimo nikakve sukobe. U to se zato ušlo veoma oprezno i znatno kasnije od samog početka ove blokade. Mi smo ih upozorili, kad se čulo kakve su im namere, ponovo su upozoreni da je to kršenje zakona. Nažalost, nisu uvažili bilo kakvu našu intervenciju. Oni su očekivali da intervencija policije bude u 4 sata, jer tada ide prvi voz za Niš - rekao je Dačić i istakao da je 19 osoba privedeno.

- Ukupno je privedeno 14 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela, troje za prekršaje i dva lica koja su strani državljani zbog njihovog prisustva na protestu u blizini najvažnijih državnih institucija. Policija radi na identifikaciji i drugih lica i biće podnete krivične i prekršajne prijave za sve počinioce tih dela. Želim na kraju da izrazim zadovoljstvo što je sve proteklo bez posledica te policijske intervencije i zahvalim policiji na profesionalnosti. Policija je od noćas na nogama, i još ne na nogama. Oni su svaki dan tu jer svaki dan imate masovna događanja u Srbiji. I zaista, policija se ne bavi politikom. Ovde je reč o tome da se osigura javni red i mir u Srbiji, nema veze ni sa kakvim političkim ciljem - istakao je Dačić.