11.08.2024.

13:53

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Vesti

Metod je jasan i već više puta viđen! Vujičić: Oslabiti poziciju Beograda udruženim napadima i udariti na Vučića koji je jedina brana srpskom narodu na KiM

Saopštenje Danijele Vujičić, narodne poslanice i predsednice Odbora za Kosovo i Metohiju Narodne Skupštine Republike Srbije prenosimo u celosti: 

- Dok Aljbin Kurti priprema novi udar na srpski narod na Kosovu i Metohiji najavama otvaranja mosta na Ibru i svakodnevno zagorčava život Srbima u južnoj pokrajini, njegovi botovi i mediji svesrdno podržavaju opozicione političke proteste u Beogradu jer u njima vide šansu za ostvarenje Kurtijevog velikoalbanskog sna.

Nije slučajno u Prištini izabran datum za otvaranje mosta na Ibru koji se pokalapa sa jekom opozicionih i rušilačkih protesta u Beogradu! Metod je jasan i već više puta viđen - oslabiti poziciju Beograda udruženim napadima i udariti na Aleksandra Vučića koji je jedina brana srpskom narodu na KiM.

Poražavajuće je da ni reč o patnjama srpskog naroda sa KiM nismo čuli na protestima đilasovske opozicije, ali jesmo poruke mržnje, rušenja države i pretnje Aleksandru Vučiću po istoj matrici po kojoj se one pišu u Prištini odakle im stiže snažna podrška.

Informer

 

Slabljenje Srbije ide jedino na ruku Aljbinu Kurtiju da pojača svoju antisrpsku torturu i teror nad našim narodom koji bi rezultirali daljom eskalacijom i usložnjavanjem situacije u južnoj srpskoj pokrajini sa ciljem da isprovociraju sukob izmedju Srba i tzv. Kosovske policije i po mogućnosti sa Kforom, radi realizacije finalnog etničkog čišćenja.

Jasno je da je Kurti ima isti cilj kao i njegovi politički surogati u Beogradu koji koriste ove proteste i narod, Dragan Đilas i Dragan Šolak, a to je izazivanje nemira, nestabilnosti, tenzija i eskalacija situacije i rušenje predsednika Vučića uz slabljenje države Srbije i sotvarenje sna o nezavisnom Kosovu i Metohiji. 

Zato puna podrška predsedniku Aleksandru Vučiću u neprestanoj borbi za našu jaču  i ekonomski snažniju Srbiju koja čuva srpski narod na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju.