11.08.2024.

14:39

Foto: printscreen

Vesti

Mesarović jasna: Zauzimanje Prokopa i stanice na Novom Beogradu, ali i zaustavljanje Gazele i moto puta, je čisto nasilje i teror jedne manjine!

- Od kada je puštena u saobraćaj brza pruga Beograd - Novi Sad, ona znači život za hiljade naših građana, studenata i zaposlenih kojima je olakšan put do škole, fakulteta ili posla.

Otvaranjem pruge, ne samo da je snažno pokrenuta privredna aktivnost, već je zabeležen i povećan prihod od turizma. Takođe, samo u 2023. godini, Srbijavoz je prevezao preko 7,1 miliona putnika, a kada je reč o finansijskim rezultatima, kompanija je ostvarila prihode od preko 80 miliona evra, kao i neto dobit od preko milion evra. I lažni ekolozi su noćas pokušali da zaustave projekat koji je promenio Srbiju, da unište srpsku privredu, srpske pruge. Pokušali su da blokiraju na hiljade građana koji svakodnevno koriste železnički prevoz, da odu na posao, da tako zarade za svoje porodice.

Zauzimanje Prokopa i stanice na Novom Beogradu, ali i zaustavljanje Gazele i moto puta, je čisto nasilje i teror jedne manjine koja se sve vreme građanima lažno predstavljala. Radi se o običnim nasilnicima koji na antidemokratski način pokušavaju da zaustave Srbiju, da parališu život običnih građana. U pitanju su ljudi u vreme čije vlasti je izgrađeno 0 metara pruga, koji su u Novom Sadu ukrali ceo jedan bulevar, koji su Srbiju uvukli u ekonomski ambis. Niko normalan ne želi povratak u to vreme - poručila je Mesarović.