12.08.2024.

07:34

Foto: Fotoilustracija/REUTERS/Zorana Jevtic

Vesti

CILJ - ZAUSTAVLJANJE SRBIJE! Opoziciji stigla podrška iz Hrvatske u borbi protiv našeg ekonomskog razvoja!

Znaju hrvatski mediji, a o tome su ranije i sami izveštavali, da će litijum biti ogromna prednost Srbije u odnosu na njih koji litijum nemaju, pa su zato postali pravi medijski pokrovitelji opozicije i lažnih ekologa u Srbiji koji žele da zaustave rast Srbije.

Kampanji protiv rudarenja litijuma u Srbiji pridružio i javni servis Hrvatske - HRT:

"U Beogradu su desetine hiljada ljudi protestvovalo zbog iskopavanja litijuma i kompanije Rio Tinto! Oni su blokirali železničku stanicu i auto-put. "Rudnika neće biti" to je bio naziv golemog protesta protiv litija...", rečeno je na HRT.

Hrvatski RTL preneo je sledeće: 

"Masovni protesti protiv rudarenja litijuma u Beogradu su trajali do jutarnjih sati. Okupili su se u parku ispred Predsedništva Srbije, a nakon toga su i blokirali železnicu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je opet spomenuo Hrvatsku i optužio deo medija da, citiram, očekuju građanski rat i nadaju mu se".

Podsetimo, nedavno je ovaj medij i sam zaključio kako će zemlje koje budu imale litijum "gospodariti svetom", te da "Srbija ima goleme rezerve litijuma i litijumske milijarde, a Hrvatska nema niti jedno nalazište".

Da li vam je i dalje čudno što su Hrvati stali na stranu opozicije u borbi protiv rudnika litijuma?