12.08.2024.

16:02

Foto: Informer - Zoran Sinko

Vesti

Jovan Cvetić stiže u Srbiju! Dačić: MUP Srbije obavešten od strane Interpola Atina da je Grčka donela odluku o izručenju

"Ministarstvo unutrašnjih poslova je zvanično obavešteno od strane Interpola Atina da su nadležni organi Republike Grčke doneli odluku da se dozvoli izručenje Republici Srbiji Jovana Cvetića, čime su izašli u susret zahtevu Srbije. 

Podsećam da je on uhapšen u Grčkoj pre dve godine na osnovu zahteva Hrvatske, koja je tražila njegovo izručenje,” izjavio je Dačić.

Podsećamo, Jovan Cvetić je pre više od dve godine uhapšen po poternici iz Hrvatske od strane grčke policije nakon što je prešao granicu iz Severne Makedonije na putu ka letovalištu u severnoj Grčkoj gde je krenuo sa suprugom i kćerkom.

Hrvatska je optužila Jovana Cvetića i još niz srpskih boraca da su počinili navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva između avgusta i decembra 1991. godine u mestima Voćin i Hum na području Zapadne Slavonije. Važno je naglasiti da je Jovan Cvetić sa suprugom i kćerkom putovao na odmor u Grčku 2018. i 2019. godine, kao i ranijih godina, bez ikakvih problema jer je bio ubeđen u svoju nevinost.